איגוד הכדוריד
חוזר הניגון: מהפך גדול לאשדוד מול הפועל ראשל"צ
איתי סויסה, שהבקיע את השיוויון ואת שער המהפך מול הפועל ראשל"צ. צילום: מני אלגריסי, הפועל אשדוד
 
המחזור התשיעי בליגת ווינר נערך היום: הוא היה מצד אחד מרתק - עם מהפך גדול של הפועל SP אשדוד שחזרה מפיגור של 5 שערים בפתיחת המחצית השנייה בנחלת יהודה מול הפועל ראשל"צ, והשיגה ניצחון מרשים - 27:31 שמעלה אותה לפסגה (יחד עם מכבי ראשל"צ - שאותה היא תארח במחזור הבא). גם המשחק בנס ציונה סיפק לנו דרמה, אבל הטייגרים ידעו להתעלות מול חבל אילות ולפתוח את המאבק על ההגעה למקום השישי והבית העליון. מנגד, אילות ירדה אל מתחת לקו האדום.

מצד שני, כשנותרו שני מחזורים לסיום הסיבוב הראשון - זה בוודאי המחזור עם התוצאות הכי חד צדדיות העונה: מכבי ראשל"צ ומכבי דימונה הביסו את מכבי קרית מוצקין ואת מ.כ באר שבע ב-14 שערי הפרש. האלופה ניצחה 24:38 את מוצקין, שמסתבכת במאבק על המקום השישי (במחזור הבא היא תפגוש למשחק מפתח את קרית אונו, בעוד שהרצליה תארח את נס ציונה). בדרבי של הנגב - מכבי דימונה עשתה זאת בגדול עם 16:30 - השיגה ניצחון שני העונה, טיפסה כאמור מעל הקו האדום ודחקה את באר שבע שבמקום האחרון עם 9 הפסדים וללא נקודות לכיוון ברור של ירידה (במחזור הבא באר שבע תארח את חבל אילות, במפגש בין שתי סוגרות הטבלה). 
 
מ.כ יובלים חולון התאוששה מההפסד במשחק ההשלמה בתחילת השבוע בקרית אונו, וגם ידעה לחזור מפיגור בדקות הפתיחה בדרך לניצחון 29:36 על בני הרצליה. חולון מבטיחה את מקומה בבית העליון. הרצליה כאמור עדיין עם סיכוי להעפיל לבית העליון.

רמה"ש הודחה בסוף השבוע בשבדיה מול סקובדה במסגרת הסיבוב השלישי בגביע אירופה, לאחר שספגה צמד הפסדים לקבוצה המקומית 35:29 ו-37:28. רמה"ש תצטרך להשלים שני משחקי ליגה - מול אשדוד (ב-14 בדצמבר) ומול הפועל קרית אונו (6 בדצמבר).


דוחות הסטטיסטיקה יצורפו בהמשך לכתבה. לצפייה במשחקים בערוץ היוטיוב של איגוד הכדוריד


 


הפועל אלטשולר שחם ראשל"צ - הפועל SP אשדוד 31:27 (11:13). סטטיסטיקה מפגש הצמרת עשה סדר חדש בצמרת ואשדוד השיגה ניצחון שביעי ברציפות (היא עם 14 נקודות כמו מכבי ראשל"צ בשני המקומות הראשונים - כאשר השתיים יפגשו בשישי הבא באשדוד), אבל הוא בעיקר הדליק נורה אדומה אצל הפועל ראשל"צ. אחרי שהוליכה ביתרון של 6 שערים עשרים דקות לסיום ולא הצליחה לנצח את רמת השרון, היום, שוב במשחק ביתי, שוב מול קבוצת צמרת, הפועל ראשל"צ כבר הוליכה ביתרון של 5 שערים בפתיחת המחצית השנייה, אבל שוב איבדה אותו וספגה הפסד שני (לצד שתי תוצאות תיקו ו-5 ניצחונות - שהורידו אותה אל המקום החמישי). הפועל ראשל"צ כאמור הוליכה לאורך המחצית הראשונה ביתרון שנע בין שער לשניים, כאשר לקראת הירידה להפסקה מילוש בואישיץ' קבע 11:13. המומנטם נמשך בפתיחת המחצית השנייה. הפועל עלתה ל-11:15 עם עצירות טובות של ברזד דמירוביץ' ושערים של אראל צייטלר ובואישיץ'. עוז חממי העלה את היתרון כבר ל-5 שערים. שערים של ניבו לוי, יוסי ביטרמן ועמית סטלמן הקטינו ל-17:15. גם ההמשך היה של אשדוד ואיתי סויסה, שבצמד שערים השווה והעלה את האורחים ליתרון 20:21. אשדוד המשיכה במומנטום, וסטלמן העלה אותה ליתרון של 4 שערים - 21:25 שנשמר עד לסיום. לאשדוד כאמור מצפה בשישי עוד מפגש צמרת, ולאחר מכן את משחק ההשלמה מול רמת השרון (ב-14 בדצמבר). הרבו לכבוש להפועל ראשל"צ - סטפן איליץ' 6, נדב כהן 5, בואישיץ' 4 וצייטלר 3. לאשדוד - ריסטו וויצ'יץ' 7, שחר לוין 6, ניבו לוי 5, סטלמן וסויסה 4 כ"א בכובשים המובילים. שופטים אלדד פלד ויוסי ימיני.

 

בוייננקו מול אובינה במפגש היום בדימונה. צילום: אורן אסולין
 

מכבי דימונה - מ.כ באר שבע 16:30 (8:14). סטטיסטיקה השתיים הגיעו לדרבי של הנגב כסוגרות הטבלה, ובסיומו דימונה עם ניצחון שני. ב"ש עם הפסד תשיעי, והמשמעות היא שדימונה גם בורחת ומגדילה את היתרון מב"ש ל-4 נקודות וגם עוקפת את חבל אילות שיורדת למקום הלפני האחרון (בעקבות ההפסד בנס ציונה). הפתיחה הייתה של דימונה עם שערים של איבגן בויינקו, דוראל בן סעדון ושליו אלימלך, ועצירות טובות של השוער הפורטוגלי תומס ולנטה. מנגד אני אובינה השווה ובויינקו חתמו את 10 הדקות הראשונות ב-3:4 למקומיים. שער ואסיסט של יותם טל (למרקו קאמפר), ושערים של בן סעדון ושל אלימלך, העלו את דימונה ל-4:8. עצירות של אלכסנדר מלינקוביץ', ושערים של איליה מוסיינקו - צימקו את הפיגור לשניים.  יותם טל ובן סעדון החזירו אותו ל-6:10. איתמר אלמוסנינוס עם שער ואסיסט (לסקוליץ') הקטינו ל-10:8 (20'), אבל הפינאלה של המחצית היה של המקומיים. בויינקו, טל פאר ובן סעדון (עם צמד שהשלים 5 שערים) קבעו יתרון של 6 שערים בהפסקה, שלולא מלינקוביץ' היה גבוה יותר.

אמיר דן, בויינקו, אילייה פטרוביץ' וקאמפר כבשו בפתיחת המחצית השנייה. ולאנטה עצר פנדל - ובאר שבע נראתה כבויה ומפורקת מול ההתלהבות של דימונה, שעלתה ליתרון 8:18. יונתן הדר כבש את הראשון של ב"ש במחצית השנייה אחרי 7 דקות, אבל יותם טל החזיר אותו מיד ל-10 שערים. דוראל בן סעדון וטל פאר העלו את היתרון ל-11:24 (46'). דימונה כבר חילקה דקות בסיום לכלל השחקנים. אמיר דן ושלו אלימלך קבעו 15:30, וירדן פרנקו השלים את אחד המשחקים הכי חד צדדיים להם זכינו בשנים האחרונות (באר שבע כבשה או אם תרצו דימונה ספגה ב-40 הדקות האחרונות 8 שערים בלבד!). כבשו לדימונה: בן סעדון 7, אלימלך 5, בויננקו ויותם טל 4 כ"א, קאמפר, אמיר דן וטל פאר 3 כ"א, איליה פטרקוביץ 1. תומאס ולנטה הצטיין עם 15 עצירות ב-58 אחוזים! תומר סיגרון הוסיף שתי עצירות וניר אדרי אחת. לב"ש - ניקולה סקוליץ' בבכורה שלו כבש 4, איתמר אלמוסנינוס עם 3 שערים (מ-11 ניסיונות), אני אובינה כבש גם כן 3, יונתן הדר 2, ניקולה לאזיץ' עם שער מ-10 ניסיונות, ירדן פרנקו, איליה מוסיינקו וגיא שפץ 1 כ"א. אלכסנדר מלינקוביץ סיפק 12 עצירות ב-33 אחוזים, וגיא שפץ 3. שופטים דודי לוין ואורן איטין.

 
 

הסיכום והתגובות במפגש בין דימונה לבאר שבע בשידור ערוץ הספורט
 
מ.כ יובלים חולון - בני נאפיס הרצליה 29:36 (13:14). סטטיסטיקה הרצליה הובילה בדקות הפתיחה ביתרון של שני שערים, אבל חולון הצליחה להפוך עם הירידה להפסקה וסיפקה הצגה במחצית השנייה, עם ניצחון שהבטיח לה את המקום בבית העליון. הרצליה מנגד עדיין בתמונת ההעפלה לבית העליון ובמאבק על המקום ה-6, בעיקר בגלל ההפסד של מכבי קרית מוצקין. עמית ריינסברג הצטיין בשורות חולון עם 10 שערים. ריף כהן ומילוש סאביץ עם 6 כ"א, דיאן פראליצה עם 5. לידור פסו, פטריק אובינה ואור ממן 3 כ"א. אורון ברגיל 9 עצירות. הרבו לכבוש להרצליה - בן ליברטי, ברק קרמון ודושאן אנדרייביץ' עם 5 שערים כ"א. שופטים דור לרון ומתן לינדנבאום.
 
מכבי ראשל"צ - מכבי קרית מוצקין 24:38 (10:20) סטטיסטיקה - מכבי ראשל"צ נעצרה במחזור הקודם ברמה"ש אחרי 6 ניצחונות רצופים, אבל היום הגיעה מפוקסת והשיגה ניצחון מרשים וחד צדדי. מוצקין רושמת הפסד שני רצוף, אחרי ההפסד להפועל ראשל"צ, ומסתבכת במאבק על המקום השישי (בו היא עדיין נמצאת ביתרון נקודה על פני הפועל קרית אונו לה משחק חסר, נס ציונה ושתי נקודות מהרצליה). מכבי ראשל"צ תתארח בשישי הבא במשחק המרכזי באשדוד. הרבו לכבוש למכבי ראשל"צ ברנקו קנקרש ודור קלדרון 6 כ"א, רותם סגל 5, ירמי סידי, ניב צורף, נדב ניזרי 4 כ"א. שופטים מתן פינקר ואלון קפלינסקי.

רן יוניש מהרצליה בין פטריק אובינה לבראל לנציאנו מחולון. צילום: ענבר חורי
המפגש בין מכבי ראשל"צ לקרית מוצקין. צילום: אריק אלקלעי


א.כ ביטס אוף גולד נס ציונה - הפועל דוראל חבל אילות 29:32 (14:14). סטטיסטיקה נס ציונה משיגה ניצחון רביעי העונה, ופותחת לעצמה את הסיכויים להעפיל לבית העליון. חבל אילות ממשיכה להסתבך בתחתית. אחרי מחצית ראשונה שהסתיימה בשיוויון, נס ציונה בנתה לעצמה במחצית השנייה מקדם ביטחון ונכנס לעשר הדקות האחרונות ביתרון של שלושה שערים - 21:24. דקות הסיום היו דרמטיות - אילות השוותה, אבל הטייגרים ידעו להתעלות בפינאלה. שניר נציה שוב היה הכובש המוביל בנס ציונה - עם 8 שערים. יאן גורלה הסלובני הוסיף 5. אביב לייפר ועידו פלח 4 כ"א ברשימת המבקיעים המובילים. קסם עמיאל כבש משחק שלישי ברציפות במספרים כפולים וסיים עם 10 שערים עבור חבל אילות. דרקו טודורוביץ' ואיגור רדוייביץ' סיימו עם 9 ו-8 בהתאמה. שופטים רונן פישר וערן אברמוביץ.


 
המחזור ה-10 בליגת ווינר
oryznשיבא - מכון רפואי לרפואת ספורטrozenblattמולטןספונסרים4 - גיבובה