
עירוני רחובות יוצאת לדרך חדשה. אחרי הירידה לליגה הלאומית, במועדון הוותיק התבצעו שינויים כמעט בכל הגזרות - בניהולי - עו"ד גלעד מרקמן מונה ליו"ר, והוא מחליף את עו"ד מוטי מרגלית שכיהן בתפקיד בשנים האחרונות. רוני קאופמן ישמש כמנכ"ל המועדון, ולמאמן הקבוצה מונה עומרי מימון.
מרקמן, ששיחק בילדותו במכבי רחובות, סיפר: "קיבלתי על עצמי את התפקיד של יו״ר אגודת עירוני רחובות לאחר שהקבוצה ירדה לליגה השניה, במטרה לשקם את הקבוצה ולהחזיר את רחובות לחזית הכדוריד הישראלי. בילדותי זכורה לי רחובות כמעצמת כדוריד, אשר קבוצותיה זכו באליפויות וגביעים. הגיעה העת להחזיר עטרה ליושנה ולהשיב את קבוצת הכדוריד של רחובות למקומה הראוי. יש לנו בסיס מצויין בעיר. מחלקת הנוער של האגודה מגדלת את השחקנים הטובים ביותר בליגה, וקבוצות הנוער זוכות בהישגים ובתארים. בעזרת הבסיס הקיים אני סבור שנוכל להחזיר גם את הקבוצה הבוגרת למקומה הטבעי והראוי בראש הכדוריד הישראלי. אם נאמין בעצמנו ולא נחשוש להציב יעדים שאפתניים - השמיים הם הגבול".
מימון שהדריך בשנים האחרונות בא.כ נס ציונה, ולפני כן במ.כ חולון - הוסיף: "אני שמח להגיע לאחד ממועדוני הכדוריד הגדולים והוותיקים בישראל. המועדון נמצא בירידה בשנים האחרונות, ולקחתי על עצמי אתגר מאוד גדול והוא להחזיר אותו לצמרת הכדוריד הישראלי, וכמובן להצמיח את השחקנים הצעירים והכשרוניים שגדלים במועדון - להשאיר אותם בבית ולתת להם את הבמה להוביל. הצבנו מספר מטרות קרובות ורחוקות, והמטרה הראשונית שלנו היא להחזיר את המועדון לליגת העל".

פיליפ קאלו - אחרי כמעט עשור בחולון - עובר לרחובות
רחובות כאמור שמה לעצמה למטרה לשוב לליגת העל. היא החתימה את רז בן דוד, המרכז שגדל במכבי ראשל"צ והושאל להפועל ראשל"צ בעונה שעברה. היא צירפה את פיליפ קאלו, המקשר הוותיק ששיחק כמעט עשור במ.כ חולון. המקשר מור אבנעים ישוב מהשאלה בבאר שבע. רחובות כבר החתימה שוער זר מבלארוס, אבל בעקבות הבירוקרטיה בתקופת הקורונה שמונעת להביא אותו לארץ - בקבוצה כבר מחפשים שוער אחר. מהסגל של העונה שעברה ממשיכים דין פרלוב, טל אהרונוביץ', טדי סלבדור (ששב מפרויקט נבחרת הנוער), אייל אבנעים (האח של מור), אופק צפריר ושחקנים נוספים שיעלו מקבוצות הנוער. עומרי סלוק, שסיים שירות צבאי והיה בעבר בפרויקט נבחרת הנוער, עשוי גם כן להצטרף.
"
מצד שני - המגמה של שחקני הבית המוכשרים שמתפתחים במועדון ועוזבים, נמשכת. נדב כהן, קפטן נבחרת הנוער, עבר להפועל ראשל"צ. עומרי נדלר מצטרף לא.כ נס ציונה (אבל ישחק גם ברחובות במסגרת הכרטיס הכפול), והשוער עוז יצחק הושאל להפועל אשדוד.
בהחלט תופעה לא חיובית, שמתרחשת בעשור האחרון במועדון שהצמיח כישרונות נהדרים - בהם יואב למברוזו, יונתן דיין, שניר נציה, דוראל בן סעדון ושחר לוין - שהמכנה המשותף לכולם הוא שרחובות לא קצרה איתם את הפירות. חלקם יצאו לשחק באירופה, והיתר בקבוצות אחרות.
בהנהלת רחובות החדשה ציינו כי המהלכים האלו קרו טרום כניסתם, ולראייה הם האריכו את החוזה עם נדלר ויצחק הושאל. "חלק ממטרות העל שלנו זה לשמר שחקני בית מוכשרים", הבהיר המנכ"ל קאופמן.
בהחלט תופעה לא חיובית, שמתרחשת בעשור האחרון במועדון שהצמיח כישרונות נהדרים - בהם יואב למברוזו, יונתן דיין, שניר נציה, דוראל בן סעדון ושחר לוין - שהמכנה המשותף לכולם הוא שרחובות לא קצרה איתם את הפירות. חלקם יצאו לשחק באירופה, והיתר בקבוצות אחרות.
בהנהלת רחובות החדשה ציינו כי המהלכים האלו קרו טרום כניסתם, ולראייה הם האריכו את החוזה עם נדלר ויצחק הושאל. "חלק ממטרות העל שלנו זה לשמר שחקני בית מוכשרים", הבהיר המנכ"ל קאופמן.

דין פרלוב, ממשיך ברחובות. צילום: לאה סטפנוב







