
צילום: עודד קרני
א.ס SGS רמת השרון ניפצה 'ביג-טיים' כל תקרת זכוכית אפשרית בעונה שעברה, עם הישג אדיר - היסטורי והיסטרי מבחינתה - הזכייה הבתולית בטראבל: באליפות המדינה. בגביע המדינה, ובנוסף בגביע ווינר-שופטים (אותו היא כבר איבדה לאחר הפסד במשחק הגמר להפועל אשדוד - במפגש התואר הראשון של עונת 2024-25).
מעל הכל, היא הרשימה, ייצרה הרתעה - האם כעת היא תצליח לטפס עוד מדרגה ולבנות שושלת תארים, אחרי עונת שיא שכזו? "אנחנו אחרי עונת שיא של המועדון, ואמרתי לשחקנים בשיחת הפתיחה, 'עשינו היסטוריה, ולקח לרמת השרון כל כך הרבה שנים קשות להגיע לרגע הגדול הזה, שבו התפוצצנו, וזה האתגר הגדול - להמשיך ולזכות בכל תואר אפשרי'. זה לא יהיה פשוט בכלל, אבל עכשיו מבחן האופי שלנו. המועדון עשה קפיצת מדרגה אדירה, והקפיצה הבאה היא לשמור על התארים. המפתח הוא הרעב. אני לא יודע שובע מהו", הדגיש המאמן עידן מימון, שחתום על אותה היסטוריה וממשיך. זה בהחלט יהיה מסקרן, כי ברמת השרון התבצעו לא מעט שינויים בקיץ האחרון. האם הם ישדרגו אותה? האם היא תצליח להיות שוב קבוצה אימתנית, כמו זו שידעה לנצח ברגעי ההכרעה אבל גם לפני כן לנצח רצף ארוך של משחקים בדו-סיפרתי? חודשים יגידו.
מעל הכל, היא הרשימה, ייצרה הרתעה - האם כעת היא תצליח לטפס עוד מדרגה ולבנות שושלת תארים, אחרי עונת שיא שכזו? "אנחנו אחרי עונת שיא של המועדון, ואמרתי לשחקנים בשיחת הפתיחה, 'עשינו היסטוריה, ולקח לרמת השרון כל כך הרבה שנים קשות להגיע לרגע הגדול הזה, שבו התפוצצנו, וזה האתגר הגדול - להמשיך ולזכות בכל תואר אפשרי'. זה לא יהיה פשוט בכלל, אבל עכשיו מבחן האופי שלנו. המועדון עשה קפיצת מדרגה אדירה, והקפיצה הבאה היא לשמור על התארים. המפתח הוא הרעב. אני לא יודע שובע מהו", הדגיש המאמן עידן מימון, שחתום על אותה היסטוריה וממשיך. זה בהחלט יהיה מסקרן, כי ברמת השרון התבצעו לא מעט שינויים בקיץ האחרון. האם הם ישדרגו אותה? האם היא תצליח להיות שוב קבוצה אימתנית, כמו זו שידעה לנצח ברגעי ההכרעה אבל גם לפני כן לנצח רצף ארוך של משחקים בדו-סיפרתי? חודשים יגידו.
כאמור, רמת השרון תארח הפועל אשדוד בגמר טורניר ההכנה ע"ש מויזס רש. בשישי לאחר מכן, היא תתארח במחזור הפתיחה בליגת ווינר בנס ציונה. במחזור השני היא תארח את סגניתה מכבי ראשל"צ. בשלישי - היא תתארח בהרצליה, וכך יצא בהגרלה שהיא תפגוש בסיבוב הראשון את המובילות בבית - הפועל אשדוד במחזור השביעי, ואת הפועל ראשל"צ במחזור התשיעי. את הסיבוב היא תחתום במשחק ביתי מול קרית מוצקין. לוח המשחקים המלא וסגל השחקנים



שר הצלחות והגביעים. היו"ר אבי כחלון והישגי רמת השרון - שלושה תארים בבוגרים, ודאבל בנוער. צילומים: הדר ואן קולא, עודד קרני
אז מה נשתנה ברמת השרון? הצוות המקצועי ממשיך - כשלצידו של מימון אביתר גבעון, שחווה הישג נוסף משלו - כשהוביל את קבוצת הנוער לזכייה בדאבל היסטורי.
ה-מהלך המסקרן של הקיץ הוא כמובן החתמתו של אדיר כהן, ששב לשחק בליגת ווינר לראשונה מאז זכה עם הפועל אשדוד באליפות ההיסטורית ב-2019. כהן (בקרוב 26) הוא רשם קריירה מכובדת מאוד - זה עם וינטרתור באליפות בשווייץ, שיחק בליגה הבכירה בצרפת בטרמבליי ובעונה האחרונה בנקסה הקרואטית עימה שיחק בליגה האירופית. מקשר נבחרת ישראל בהחלט יכול להיות 'גיים-צ'יינג'ר'.
"אני שמח מאוד להצטרף לדאבליסטית ולחזור לליגה הישראלית לאחר 5 עונות בחו"ל. מצפה לנו עונה מעניינת עם שאיפות גבוהות - ונעשה הכל כדי לעמוד במטרות של המועדון. מאחל לכולם בהצלחה ונתראה במגרשים", אמר כהן. מימון הוסיף: "יש רמת ציפיות מאוד גבוהה מאדיר. הבאנו אותו על חשבון זר, כי אנחנו מאמינים שישדרג. לדעתי, ייקח לו קצת זמן להתרגל שוב לליגה ולשיטה שונה. באירופה הוא התמודד ברמות פיזיות אחרות, וכאן הוא יצטרך להסתגל לשחקנים יותר קטנים וזריזים. הוא עובד מאוד קשה, ואני מאמין בו לגמרי. הוא צריך להיות גורם מאוד משמעותי לא רק בהיבט המקצועי, אלא גם כמנהיג שידחוף את הקבוצה למעלה".
הדאבליסטית סיפקה מיד אחריו מהלך גדול נוסף, שחתם עבורה את הסגל - צירופו/חזרתו של הפיבוט יוסי אפו, שעדיין משחק בויקינג הנורבגית ויצטרף בחודש ינואר. "אני נרגש לחזור הביתה. שמח להיות חלק ממועדון גדול שהוכיח את עצמו ועכשיו מתייצב למשימה הבאה, לשמור על כל התארים", צוטט אפו, ועידן מימון הדגיש: "יוסי אפו הוא חיזוק משמעותי שמצטרף רק בינואר, והוא יעניק לנו הרבה יתרונות שהופכים את הסגל למספיק חזק".
כאמור, שני ליגיונרים, שחקני נבחרת ישראל - וזו אמירה אחרי שהשינויים שנכפו על הקבוצה בתחילת הפגרה. מדובר בעזיבה של השוער הבוסני נבוישה בואיץ', של שחקן הפינה המצטיין דניאל צרפתי (שב להרצליה), של לידור פסו שסיפק עונה נהדרת ובחר לשוב לחולון, וגם של אריאל ביטון שהצטרף בחלק האחרון של העונה ונפצע לקראת סיומה.

טורקניץ וליברטי
כאמור, במהלכים הללו רמת השרון ויתרה על צירוף של זר רביעי, ותשחק עם שלושה זרים - שניים ממצטייני העונה שעברה - ריסטו וויאצ'יץ' המונטנגרי והפיבוט הברזילאי לאונרדו דה אלמיידה, ושוער נבחרת איטליה מאטה וולארביץ' שכאמור מחליף את בואיץ'. רמת השרון צירפה קודם לכן את המקשר עידו בדור מאס"א ת"א, שהיה אחד ממצטייני העונה בליגת ווינר (עם 114 שערים) ואת שחקן הפינה עומר אליאס. אגב, עד להגעתו של אפו - עילאי לביא המוכשר צפוי לשמש כפיבוט השני לצד דה אלמיידה - כאשר במהלכה הוא מתוכנן להתגייס לצבא.
מהלכים לא פחות חשובים, רמת השרון האריכה את החוזים של מרבית שחקני הסגל, בהם הבכירים רם טורקניץ, בן ליברטי ועמית מוטולה, ושל החבורה הצעירה יותר ששיחקה בקבוצה - איתי שנפלד ואוראל נחמני, שניים שתרמו רבות והיו פקטור חשוב בהישג.
עידן מימון: "עשינו מספר שינויים. עזבו אותנו שחקנים מרכזיים. צירפנו שחקנים חדשים משמעותיים. הסגל הוא מספיק חזק, והתשובות שנצטרך לספק - זה בלדעת לשמור על אותה רמת מוכנות, תשוקה, אופי, שהבאנו בעונה שעברה. הפוטנציאל ברור, זו קבוצה שתתמודד על כל התארים. הדרך תהיה מאתגרת מאוד, כי בעיני קבוצות התחזקו. יש 5-6 קבוצות טובות, שביום נתון כל אחת יכולה לנצח את השנייה. יהיו פערי איכות בין 6-7 קבוצות מובילות לבין היתר שיהיו למטה, אבל היריבות בין הקבוצות למעלה תהיה חזקה. אני רואה את השינויים שנעשו בהפועל ראשל"צ ובהפועל אשדוד. כמובן גם במכבי ראשל"צ. הרצליה עוד תצרף זרים. מכבי ת"א מאוד מוכשרת. חולון בטח. לא יהיה סיפור קל. הכל פתוח לחלוטין".
מקצועית, עם השינויים שביצעתם, איך הם משפיעים על הסגנון של הקבוצה?
"אנחנו עדיין בשילוב השחקנים החדשים, אבל ה-DNA שלי מתחיל בהגנה. לידור פסו היה שחקן מאוד משמעותי. גם דניאל צרפתי. אנחנו נצטרך למלא את החלל הזה עם אדיר כהן, עידו בדור ויוסי אפו. רם טורקניץ כבר מתורגל כמספר 2, מה שלא היה כל הקריירה. זה שינוי עבורו, שדורש גם מאמץ שונה ברמה הגופנית. יש לנו את הכלים לשמור על ההגנה הטובה שהייתה לנו. כמובן שנצטרך לעבוד על התיאומים והחיבור. כל זה יאפשר לנו לשחק מהר כמו שאנחנו אוהבים. בהתקפה יש לנו מספיק כלים להתמודד, מול כל הגנה. המפתח הוא יציבות, ויש מספיק זמן לעבוד. אין ספק שההצטרפות של אפו בינואר תגדיל לנו גם את הרוטציה והכלים".
ובהיבט האישי שלך, איך אתה מרים את עצמך מנטלית אחרי עונת שיא שכזו?
"אני נולדתי רעב, וזה מזכיר לי אותי כשחקן. כל פעם שזכיתי באליפות. בדאבל, אף פעם לא היה אצלי שובע. אני אומר בכנות, ביום שלא יהיה לי רעב, אפסיק לאמן. אני לא אוריד רגל מהגז, גם אחרי עונה שיא. אין קיצוני דרך. הכנסנו דם חדש, והבהרתי לכולם, שמי שמרגיש שובע - אין לו מה לעשות כאן, כי זה מקטין את הסיכוי שלנו כקבוצה להגיע להישגים".

מימין: שמונדי ברהה הפיזיוטרפיסט. אלעד טל מנהל הקבוצה. עידן מימון ועוזרו אביתר גבעון. יורם גרטי - מנהל קבוצה







