איגוד הכדוריד
הפועל חיפה על מפת הכדוריד
צילום שגיא סרויה

אל הכתום התווסף פתאום אדום, ואחרי עשרות שנות מ.כ. קרייתים עבר המועדון שינוי ורענון, חבר למרכז הפועל והנה שוב חיפה אדומה.

ובינתיים, עד שיבוא היום ואולם דגן בקריית חיים יארח דרבי סוער מול הצהובים של מכבי קריית מוצקין (אולי יצטרכו לעבור לרוממה?) מדורגת הפועל החדשה במקום השני של ליגה ארצית צפון ונאבקת על עליה לליגה השניה בישראל, הליגה הלאומית.
כמובן שהכל כפוף לאקטואליה מה גם שכל הפרויקט נישא על כתפי בחור בן 32 שמתזז בין צו 8 לבין שמירה על מסגרת ספורטיבית מגן ילדים ועד בוגרים, צחי לגזיאל, יושב ראש - שחקן ולפעמים גם מאמן. בסיום העונה שעברה הוא לקח על עצמו את המועדון, חבר למרכז הפועל, ותאמינו או לא, חלק מגרעין האלטראס הקשה מהכדורגל והכדורסל של הפועל חיפה כבר מתייצב במשחקים עם הדגלים ומרעיש אולמות.

לגזיאל, ששיחק בקרייתים מילדות ועד בוגרים: "תמיד היה לי חלום לפתח את הכדוריד בצפון. אני עצמי עשיתי קאמבק למועדון אחרי עשר שנים בהם שיחקתי במרכז הארץ ואני רוצה שזה יסתיים במשהו רומנטי. על הבמה הגדולה של הכדוריד. אבל אנחנו מתחילים מלמטה. יש לנו כבר 60 ילדים בבית הספר לכדוריד ועוד פרויקט גני ילדים לצד פרויקט משותף עם עיריית חיפה לקידום הכדוריד בעיר. המטרה שלי היא 100 ילדים".
לאחר שעלה לבוגרים נדד לגזיאל להרצליה, רמת השרון, קריית אונו ותל אביב על מנת לטעום את ליגת העל. "ישנתי בגיל 23 על מיטת נוער בחדר עם שני שחקנים זרים רק כדי להגשים את החלום ולשחק ברמה הגבוהה ביותר בארץ".

עם הניסיון הזה פלוס תואר בחינוך גופני מווינגייט חזר צחי הביתה, החל לעבוד כמורה לספורט בקריית חיים ועכשו הוא מתמסר להרפתקאה הבאה.

"הכדוריד הוא בדמי, ומטרת הפרויקט, שהוא לטובת צעירים תחילה, היא למען כך שיקום פה דור אחר, חכם ונבון, ושאכפת לו".

ועכשו צריך לקוות שהמלחמה תסתיים, ובטוב, ולהסתער מחדש על הכרטיס ללאומית.
"בקבוצה הבוגרת יש מרקם יפה של מבוגרים וצעירים שהחזרנו לפעילות אחרי שנעלמו לענף בעת השירות הצבאי. חלק חזר לאחר פציעה. אני עצמי חזרתי מפרישה ויש לנו למשל את ברק עמר שהוא שחקן מטורף. קבלנו סיוע בציוד מהפועל ראשון לציון, ואנחנו משוועים לספונסרים שיחברו אלינו לפרויקט המדהים הזה. יש כדוריד יפה בצפון".
oryznשיבא - מכון רפואי לרפואת ספורטrozenblattמולטןספונסרים4 - גיבובה