.jpg)
צילום: גיל שמאי
המחזור החמישי בליגת ווינר ייצא לדרך ביום שישי עם שלושה משחקים (ב-15:00) - כאשר המוליכה א.ס SGS רמת השרון תארח את בני הרצליה. א.כ נס ציונה את מכבי G City ראשל"צ, והפועל אשדוד את מ.כ באר שבע. המשחקים של מכבי ת"א מול הפועל אלטשולר שחם ראשל"צ ושל מ.כ יובלים חולון מול עירוני רחובות נדחו ל-4 בנובמבר, בשל השתתפותן של מכבי ת"א (מול אנורתוזיס פמגוסטה, בקפריסין) ושל חולון (מול פאוק סלוניקי, ביוון) בסיבוב השני של גביע אירופה (השתיים יקיימו את שני המפגשים במדינות של היריבות, בשבת ובראשון).
רמת השרון כאמור תארח את דרבי השרון המסקרן, לאחר הניצחון המרשים שלה בשישי האחרון בנחלת יהודה על האלופה הפועל ראשל"צ - 29:38. רמת השרון מוליכה את הטבלה עם 4 ניצחונות (כמו מכבי ת"א), כאשר הרצליה נצמדה אליהן שרשמה ניצחון שלישי (בשלושה משחקים) מול הפועל אשדוד 33:35. המפגש בין שתי השכנות מספק יריבות מעניינת לאורך השנים, גם בשל המעברים בין הקבוצות. רמת השרון החזירה בקיץ את דניאל צרפתי, ששב לאחר הזכייה בטראבל לקבוצת נעוריו מהרצליה. בנוסף אליו, ברק קרמון שגדל בהרצליה עשה את המעבר לרמת השרון. מנגד, יוסי אפו עבר להרצליה, יחד עם בן גרוס הצעיר. ברמת השרון יכולים להיות שבעי רצון מהמשחק האחרון, שבו היא ידעה להתעלות לאחר הרחקה מוקדמת של המקשר הסרבי מיכאלו ראדויקוביץ', וגם בהמשך שרם טורקניץ ולאונרדו דה אלמיידה ספגו פציעות. הבאנקר של רמת השרון בפתיחת העונה הוא מילאן פאבלוביץ', ששב אליה אחרי שעזב עם פתיחת המלחמה. הוא גם הסקורר המוביל שלה עם 30 כיבושים עד כה. בנוסף לכך, שפראן לוצ'ין השוער הקרואטי ערך הופעת בכורה טובה. מנגד, הרצליה אוספת ניצחונות, והאחרון מול אשדוד הראה המון דברים מבחינתה, בעיקר בהיבט של האופי - שהיא ידעה לחזור מפיגור ולהשיג את הניצחון השלישי. השתיים כבר נפגשו בגביע ווינר-שופטים, רק שהפעם ההרכבים צפויים להיות מלאים יותר.
מפגש שהופך קריטי ומעניין יהיה בנס ציונה. הטייגרים שמטו הזדמנות להשיג ניצחון בכורה, כשסיימו בשיוויון ברחובות (משער של האקס, עמרי נדלר, בשניות הסיום, בפנדל - 35:35). הטייגרים עם נקודה אחת, אבל הנתון הבולט יותר הוא שמכבי ראשל"צ עם שתי נקודות בלבד בפתיחת העונה - שכוללת כבר 3 הפסדים רצופים (לאשדוד, לרמת השרון ובמחזור האחרון, למכבי ת"א, גם הוא משער שהובקע בשניות הסיום על ידי נועם סוסנה - 35:34). אצל הצהובים לא זוכרים פתיחת עונה שכזו, במאזן של ניצחון ושלושה הפסדים. לא פחות מכך, שגם אם נרשמה נפילה מול אשדוד וברמת השרון, הם קיוו שהמשחק מול מכבי ת"א יוציא אותם לדרך חדשה. מכבי ראשל"צ ידעה לחזור בו מפיגור, להפוך את התוצאה במחצית השנייה, אבל דווקא ברגעי ההכרעה - זו הייתה מכבי ת"א, שפתחה נהדר את העונה עם 4 ניצחונות. אגב, אחד הנתונים הקיצוניים של העונה נרשם, כאשר כמה ימים לפני כן ירמי סידי - לא הבקיע ברמת השרון, ומול מכבי ת"א הוא כבש 16 שערים, כמעט מחצית מהכמות שקבוצתו הבקיעה. עוד נתון מטריד מבחינתה של מכבי ראשל"צ בפתיחת העונה - ב-4 משחקים היא ספגה 138 שערים - ומבין הקבוצות שרשמו עד כה 4 משחקים - רק קרית אונו ספגה יותר.
קבוצה נוספת שתנסה להתאושש היא הפועל אשדוד. מחזיקת גביע המדינה דווקא פתחה טוב, עם שני ניצחונות בשני המחזורים הראשונים, אבל אז הגיעה נפילה שצריכה להטריד אותה. זה החל בתבוסה ביתית לאלופה הפועל ראשל"צ, וכמה ימים לאחר מכן - ההפסד בהרצליה, במשחק שבו היא כבר הוליכה. מנגד, באר שבע רשמה הפסד ביתי במפגש התחתית מול הפועל קרית אונו - 32:25, והיא היחידה עדיין ללא נקודות.
.jpg)
ובמבט על מה שמצפה לשתי הנציגות הישראליות באירופה (בהרחבה בידיעה נפרדת באתר). למכבי ת"א מצפה קבוצה טובה - אנורתוזיס פמגוסטה. אומנם הליגה הקפריסאית לא נחשבת למובילה, אבל מדובר ביריבה עם איכויות - מועדון ששולט באופן בלעדי בכדוריד באי השכן - עם 5 דאבלים ב-5 השנים האחרונות. בעונה שעברה, הקפריסאים הגיעו עד לשלב שמינית הגמר במפעל, אחרי שניצחו את פאוק סלוניקי (יריבת חולון) ואת וינטרתור משווייץ. הישג השיא של אנורתוזיס, קבוצה מהעיר לרנקה, הוא ההגעה לשלב חצי גמר המפעל ב-2021, כאשר סגל הקבוצה מתבסס בעיקר על שחקנים יוונים, קפריסאים שמשחקים בנבחרת המקומית וזרים מהבלקן. מנגד, מכבי ת"א מחדשת ימיה, אחרי הופעה נהדרת במפעל השלישי בחשיבותו ב-2012 - עת שהייתה קרובה להעפיל לגמר (ונעצרה בחצי הגמר מול יריבה מיוון). הישג השיא שלה היה כמובן ההעפלה לשלב הבתים בליגה האירופית ב-2017. כעת, אחרי 8 שנים של הפסקה, היא תנסה בשלב הראשון להעפיל לשלב השלישי. המפגש בשבת ייערך ב-21:00 שעוננו, והגומלין למחרת ב-20:00. המשחקים של מכבי ת"א מתוכננים לעבור בשידור בערוץ היוטיוב של אנורתוזיס פמגוסטה בלינק המצורף.
חולון תתארח בסלוניקי (שני המשחקים ייפתחו בשעה 18:00 שעוננו). פאוק, שמדורגת רביעית בטבלה הליגה היוונית בפתיחת העונה, החלה למעשה את דרכה במפעל בסיבוב הראשון, כשניצחה והרשימה בדרבי כל יווני מול קבוצת ורסיליה. פאוק משתתפת באופן קבע במפעל האירופי השלישי בחשיבותו, וכאמור בעונה שעברה הודחה על ידי אנורתוזיס מקפריסין. פאוק היא לא ממעצמות הכדוריד היווני, בו שולטות אולימפיאקוס האלופה, קבוצתו של לידור פסו, ואאק אתונה קבוצתו של השוער דן טפר - מחזיקת הגביע היווני. אולימפיאקוס גם כן משתתפת במפעל (היא כבר העפילה לסיבוב השלישי אחרי צמד ניצחונות מרשימים על סיראקוזה האיטלקית. פסו שותף באחד מהם והבקיע שער). אא"ק אתונה וטפר הגיעה בעונה שעברה למשחק הגמר - מושעית השנה בשל אי הופעה למשחק בצפון מקדוניה (לאחר שטענה שאוהדיה לא הורשו להגיע לסקופיה, בעקבות התנהגותם במשחק הראשון). העניין הוא, שביוון פיתחו בשנים האחרונות מסורת יפה בגביע אירופה. אא"ק הגיעה כאמור בעונה שעברה לגמר. לפני כן הייתה זו אולימפיאקוס כפינאליסטית ב-2023-24. פאוק עצמה סיימה את העונה שעברה במקום השמיני, אבל כאשר שני המשחקים מתקיימים בסלוניקי - היא ודאי פייבוריטית בזכות יתרון הביתיות. המשחקים עשויים להיות משודרים בערוץ היוטיוב של פאוק סלוניקי (עדכון לכך, בהמשך).







