
צילומים - עודד קרני, רמת השרון
המוטיב המרכזי שליווה את סגנית האלופה א.ס SGS רמת השרון בפגרה, הוא חריש עמוק. הסגל מהעונה שעברה, שברובו היה שותף לזכייה בטריפל בעונת 2023-24 - הוחלף, וברמת השרון פועלים לחבר את הרכב חדש ומנצח, במטרה להיאבק ולזכות בתארים - שכאמור אבדו בעונה שעברה. המאמן עידן מימון ממשיך לעונה רביעית. גם הקפטן רם טורקניץ, שאליו חובר האח הצעיר איתי. דניאל צרפתי, מהשחקנים המשמעותיים מעונת הטריפל, שב, כמו גם מילאן פאבלוביץ' - ועידן ריסטו וויאצ'יץ' הסתיים כשאל הקבוצה חבר מיכאלו ראדויקוביץ' הסרבי, שחקן שממנו מצפים לשדרוג אחרי עידן הכוכב המונטנגרי.
ליגת ווינר: לרמת השרון מצפה מפגש מסקרן כבר במחזור הפתיחה מול חולון, עם תזכורת, שחולון הייתה זו שהדיחה אותה בעונה שעברה בחצי גמר גביע המדינה, ונישלה אותה מאחד משלושת התארים. לא מעט משחקים דרמטיים היו בין השתיים בשנים האחרונות. רמה"ש תתארח במחזור השני אצל העולה החדשה ברחובות, אותה היא פוגשת השבוע גם בגביע ווינר שופטים (מחר - רמה"ש תתארח בהרצליה, במפגש חשוב על העלייה לחצי הגמר). במחזור הרביעי מצפה לה מפגש מעניין מול האלופה הפועל ראשל"צ, בנחלת יהודה - הזירה שבה איבדה את תואר האליפות. דרבי של משפחת מימון, עידן מול האח הצעיר עומרי על הקווים. לוח המשחקים המלא והסגל באתר איגוד הכדוריד.
עוד בשלב מוקדם של הפגרה, אפשר היה להכריז - שסגנית האלופה, היא הקבוצה שמבצעת את המהפכה הגדולה בסגל, מבין קבוצות הצמרת. ברמת השרון דגלו כאמור בהמשכיות, אבל התקווה שלהם לייצר 'בק טו בק' - התנפצה. כעת, תקווה חדשה מתהווה - במטרה לבנות קבוצה רעבה ואיכותית יותר. גם עמוקה יותר, שלא "תיפול" מהרגליים ברגעי ההכרעה (הגם שבפתיחת האימונים - שחקנים מרכזיים בהם רם טורקניץ, לאונרדו דה אלמיידה וצח מלול סבלו מפציעות. שני הראשונים עשויים להתחיל לשחק עם פתיח הליגה).

רמת השרון האריכה כאמור את חוזהו של המאמן מימון. אגב, בשלב מוקדם, האלופה הפועל אלטשולר שחם ראשל"צ עוד גיששה להחזיר את הסמל הגדול שלה, ובהמשך החתימה את עומרי האח, כמחליף של סער פרנקל. מימון שם דגש על חיזוק ההגנה, העמקת הסגל - לגמרי לקח מסדרת הגמר.
כשמביטים לשינויים שנעשו - וויאצ'יץ' המונטנגרי הנהדר, שהוביל אותה לאותו טריפל, סיים את דרכו בישראל אחרי 4 עונות מוצלחות, כולל השנתיים הראשונות באשדוד (ועם מטען של שתי אליפויות, שני גביעי מדינה ושני גביעי ווינר שופטים). וויאצ'יץ' העבר לשחק בליגה הרומנית (בטימשוארה). סגנית האלופה נפרדה מהקפטן בן ליברטי, שהצטרף למכבי ת"א יחד עם נועה סוסנה, מקשר הנבחרת. היא נפרדה מאדיר כהן, שמחלים מפציעה. מתום שם טוב (עירוני רחובות), מאוראל נחמני (ששב למכבי קרית מוצקין) ומעומר אליאס. המרכז הצעיר והמוכשר עומר קלוט נשלח להתחשלות בקרית אונו. הפיבוט יוסי אפו, ששב לקבוצה במהלך העונה שעברה, עשוי לפתוח את העונה אצל השכנה, בני הרצליה.
מנגד, הקבוצה כבר הכריזה עוד במהלך העונה שעברה על הארכת החוזה עם השוער מאטה וולארביץ'. לצידו של שוער נבחרת איטליה לשעבר, רמת השרון צירפה את השוער הצעיר והמוכשר, אושרי רזניק, ששיחק במכבי ת"א והיה במהלך העונה החולפת בהתרשמות בפואנטה חניל הספרדית. ברמת השרון מאמינים כי הציוות יביא לשדרוג, אחרי יותר מדי משחקים שעל עמדת השוער לא ניתן היה לתלות טייטל של יציבות (אגב, כדי להבין עד כמה השוער הקודם, הבוסני נבוישה בואיץ', שהיה שותף לעונת הטריפל ההיסטורית, הוא דוגמא ליציבות - אז בעונה החולפת הוא השלים דאבל בסלובניה יחד עם קבוצתו סלובן).
העוגן המרכזי שלה, הקפטן רם טורקניץ - מי שהיה שחקן העונה לפני שנה, ומלך שערי ליגת ווינר בעונה החולפת (עם 194 כיבושים), ממשיך בחוזה לשתי עונות נוספות (רם היה מחוזר בתחילת הקיץ גם בהפועל אשדוד). אגב, כאמור חבר אחיו המוכשר, איתי טורקניץ, ששיחק בעונה שעברה בקרית אונו.

איתי ורם טורקניץ. האחים חוברים לשחק יחד לראשונה מאז עונת 2016-17 (באס"א ת"א)

ריסטו וויאצ'יץ', מהזרים האיכותיים ביותר ששיחקו בכדוריד הישראלי. סיים את דרכו ברמת השרון
אחד המהלכים החשובים שביצעה הקבוצה היא החזרת שחקן הפינה דניאל צרפתי, שהיה שותף לטריפל שלה לפני שנתיים ושימש כקפטן בני הרצליה בעונה החולפת. צרפתי הוא שחקן שיוסיף לה המון התקפית, וגם הגנתית, ובפן המנהיגותי (בהרצליה הוא שימש בעונה שעברה כקפטן). יחד איתו יגיע מהרצליה המקשר ברק קרמון - שחקן עם המון פוטנציאל ונתונים נהדרים - ובקבוצה מאמינים כי זו תהיה עונת הפריצה שלו.
שחקן ישראלי בכיר נוסף שהצטרף הוא המרכז צח מלול, שמסיים קדנציה של מספר עונות במכבי ראשל"צ. מלול הוא אולי שחקן 'אנדרייטד', אבל אחד האיכותיים בליגה כולה. בעיקר הגנתית, עם המון חוכמה, שקט ונחישות, והוא יוכל לתרום גם התקפית.
בהארכת החוזים - הפיבוט הברזילאי דה אלמיידה ממשיך לעונה שלישית. דה אלמיידה, שנבחר בעונה שעברה לשביעיית העונה, אומנם לא גילה יציבות בעונה החולפת, אבל האיכויות שלו מוכרות. שחקני הבית והפינות של הקבוצה עמית מוטולה, איתי שיינפלד ואיתמר גולדשטיין (שגם בנבחרת העתודה) ממשיכים.
שם מעניין מהעבר, המקשר הסרבי מילאן פאבלוביץ', ששיחק בה שנים רבות עד שעזב עם פרוץ המלחמה - שב וישמש כקפטן משותף יחד עם טורקניץ. המהלכים עם מלול ופאבלוביץ' נועדו בראש ובראשונה לחזק את ההגנה.
ברמת השרון מייחלים לבינגו עם המקשר הסרבי מיכאלו ראדויקוביץ' (30, 1.93 מ'). מי שמחליף את וואיצ'יץ', מביא איתו ניסיון אירופי עשיר - כששיחק במדי בשיקטש הטורקית, כולל בליגת האלפות, ובטרימו טרבניה הסלובנית (כשבשתי הקבוצות הוא שיחק פרקים של 3 עונות). את העונה החולפת הוא החל בזאגרב הקרואטית, ובמהלכה הצטרף לפרטיזן בלגרד וזכה איתה באליפות סרביה. הוא לא היה כינור ראשון שם, אבל ברמת השרון זכו להמון המלצות לגביו, וציינו כי מדובר ב"שחקן עם יכולות התקפיות מגוונות, נוכחות פיזית וניסיון בינלאומי. מיכאלו יהיה חיזוק משמעותי לעונה הקרובה". כשלא מכבסים מילים, ברמת השרון זקוקים לו כ"גיים צ'יינג'ר". זה מאסט, כי גם עם וויאצ'יץ' לא היה בשיאו בעונה החולפת, הוא היה פקטור התקפי משמעותי (סיים עם 178 שערים, שני לטורקניץ במלכות שערי הליגה).

עידן מימון. "הגענו למאני טיים באפיסת כוחות. שחקנים שהיו גמורים, ולא הצלחנו. מבאס, אבל זה חלק מהמסקנות"
רמת השרון העלתה מקבוצת הנוער את השוער השוער איתמר משרקי, את יהלי טל ורועי גנאל. אומנם סגל הזרים שלה כבר מלא, אבל התקווה היא לצרף פיבוט ישראלי. בשורה התחתונה, למימון מצפה אתגר - לחבר סגל חדש, שגם נראה על פניו עמוק יותר באיכותו במספר עמדות, גם שונה מבחינת סגנון המשחק. הוא בנה אותו במטרה שגם ההתקפה תהיה רבגונית יותר, והתלות לא תהיה רק בשני סקוררים. מן הסתם, אם הדברים יתחברו - רמת השרון היא מועמדת משמעותית לנסות ולהשיב לעצמה את תואר האליפות, ועוד נתון חביב בסימן ההתחדשות שלה, אחרי שנים רבות שבהם לבשה את מדי ג'יבובה, היא עברה למותג העולמי Hummel. תתחדשו.
מימון: "יש לנו סגל חזק, ומרקם חברתי טוב ורעב - וזה היה הבסיס לשינויים שעשינו. היינו חייבים לרענן את הסגל אחרי העונה שעברה הלא פשוטה שעברנו. 9 שחקנים עזבו, בנינו קבוצה חדשה לגמרי. הבאנו שחקנים שאמורים לתרום בעיקר בפן ההגנתי כדי שנהיה קבוצה הגנתית חזקה מאוד. זה שם המשחק, חושבים הגנה, ומשם לצאת למעברים ולמשחק מהיר. התקפית אנחנו מאוד מגוונים. הקו האחורי עמוק, ואני בכלל מאמין שתהיה חלוקה יותר שווה בין כולם. זה לחלוטין לא צריך ליפול על שחקן או שניים. יש הרבה שחקנים שיכולים לקחת על עצמם. אני בטוח ששחקנים כמו מיכאלו, ברק קרמון, בטח צח מלול, יתרמו לנו. איתי טורקניץ מאוד מרשים אותי בפתיחת האימונים. הוא מאוד רוצה, כך שיש לנו 6 אחוריים טובים. זו הייתה המטרה, כדי שלא נגיע שוב לגמר פליאוף שאנחנו נשענים על 4 שחקנים בגלל פציעות ודברים שלא תלויים בנו".
מימון מרחיב: "זה לא פשוט לחבר קבוצה חדשה לגמרי, בטח שיש גם פציעות כבר בשלב ההכנה, אבל אני מאמין כי בחרנו שחקנים שגם יתאימו לנו למרקם החברתי. חדר הלבשה בריא וחזק זה משהו שתורם. זה מה שהיה לנו בעונת טריפל, מדהים. מאוד נהניתי ואהבתי, וגם עכשיו השינויים שעשינו יכולים להשתלב מצוין. אני מדגיש את נושא חדר ההלבשה בריא, עם שחקנים שתורמים, נהנים לבוא להתאמן ולשחק, ובעיקר רעבים להצליח. בעונה שעברה נראינו שבעים, ואני האחרון שיהיה שבע מתואר אחד או שניים. אני כל הזמן רעב להצליח, ומאוד מקווה שהרעב של כולם יעזור לנו להחזיר את התארים שאיבדנו בשנה שעברה. זו המטרה. על מה נפלנו בעונה שעברה? אני פחות רוצה להתייחס לעומק, אבל פציעות, דברים שמאחורי הקלעים לא התחרו עד הסוף כמו שאני רוצה. הגענו לגמר הפליאוף, ובשני המשחקים הראשונים השחקנים ניסו. אחרי פגרת הנבחרת כבר היינו ברוטציה מאוד קצרה. הגענו למאני טיים באפיסת כוחות. שחקנים שהיו גמורים, ולא הצלחנו. מבאס, אבל זה חלק מהמסקנות. עומק זה אחד הדברים הכי חשובים להצליח. חיפשנו ואנחנו עדיין מחפשים להתחזק בפיבוט ישראלי. כל הקיץ לא מצאנו ישראלי, וברגע שנמצא ברור שנרצה לצרף. שאר העמדות, אם כולם יהיו בריאים, אני לא רואה סיבה שצריך להתחזק".
איך אתה רואה את היריבות שלכם, כולל הפועל ראשל"צ שאותה ידריך עומרי אחיך.
"אין פייבוריטית ברורה לפני העונה. תוך כדי תנועה נראה איך קבוצות מתחברות. על פניו, יש 4-5 קבוצות שיאבקו על האליפות. הפועל ראשון נשארה באותו סגל שהביא לה אליפות, וזה יתרון. הפועל אשדוד התחזקו. מכבי ראשון החליפה זרים ועשתה שינויים. מכבי ת"א, הרצליה, יכולות לאיים. גם חולון. אלו קבוצות שיכולות לנצח אחת את השנייה. הליגה כמובן תתחלק, כי יש גם קבוצות יותר חלשות. יהיה מסקרן, כי הגיעו לכאן לא מעט זרים חדשים. בהיבט שלנו, אני מאוד שמח שמילאן שמכיר את הליגה ושיחק 5 שנים בקבומה - חוזר. הוא יתרום מהניסיון שלו. אני מאוד מרוצה מהזר החדש שהבאנו. בחור מאוד רציני, מקצוען. הוא מגיע אחרי עונה שדברים פחות הסתדרו לו באלופת סרביה, אבל מהבדיקות שעשינו ומה שאנחנו רואים - אני משוכנע שהצלחנו. מיכאלו יחד עם ברק קרמון יהיו עמדה חזקה. זהו, שנהיה בריאים, שנהיה עם כמה שפחות פצועים, ובהיבט הרחב - שהחטופים יחזרו כבר".
היו"ר אבי כחלון ימשיך לנהל את המועדון (זאת השנה ה-34 שלו, שהחלו כשחקן, מנהל ויו"ר מתחילת שנות התשעים!), יחד עם אלעד טל ויורם גרטי מנהלי הקבוצה. מור הררי הוא מאמן הכושר והספורטתרפיסט יובל מרבל שיטפל בשחקנים.

דניאל צרפתי חוזר לקדנציה שנייה ברמת השרון, הקודמת שמנתה 3 עונות הייתה מוצלחת, ולצידו עמית מוטולה שיוביל את הפינה המקבילה

ראדויקוביץ', המחליף של וויאצ'יץ', ופאבלוביץ' ששב לקדנציה נוספת


ברק קרמון שהגיע מהרצליה, וצח מלול שעשה את הדרך ממכבי ראשל"צ

אושרי רזניק, מהלך מעניין של רמת השרון בשער.







