איגוד הכדוריד
תם ונשלם המחזור ה-15 בליגת הנשים

בנות הרצליה מול א.כ נ"צ (צילום שרון רז)

הקרב על הפלייאוף תופס תאוצה ובזמן ששלושת הקבוצות המוליכות את הליגה (מחזיקת הגביע מכבי ICL ראשל"צ, הפועל דלתות פנדור ראשל"צ ואלופת המדינה מכבי הארזים ר"ג) הבטיחו את מקומן בפלייאוף, נאבקות בנות הרצליה ומ.כ יובלים חולון על המקום הרביעי בליגה הסדירה אשר יקנה להן את הכרטיס המיוחל לפלייאוף.

בתום המחזור ה-15 בליגת הנשים צברה בנות הרצליה 16 נק' ומ.כ יובלים חולון 12 נק' כאשר באופק נותרו 3 מחזורים. על מנת שתוכל לעלות לסדרת הפלייאוף תהיה מ.כ יובלים חולון חייבת לנצח את שלושת המשחקים שנותרו לה וגם אז היא צריכה לקוות שבנות הרצליה תספוג (רק) הפסדים בשלושת מחזורי הליגה שנותרו. מנגד, לבנות הרצליה נראית התמונה יותר מבטיחה אך בכדוריד כמו בכדוריד הכל יכול עדיין לקרות.  

מכבי פ"ת – מ.כ יובלים חולון 49:32: כבר בתחילת המשחק לקחה מ.כ יובלים חולון את השליטה לידיה והיא פתחה בפער של 12 שערים אותו התקשתה המארחת לצמק. במהלך המחצית השנייה המשיכה האורחת מחולון להכתיב קצב משחק מהיר ולשלוט בשני צידי המגרש. מאמן מ.כ יובלים חולון אביתר גבעון הקפיד לשתף את כל סגל השחקניות כאשר לירן זגורי הצטיינה בשורות מ.כ יובלים חולון.
 

מכבי פ"ת מול מ.כ יובלים חולון (צילום רמי שריד)

בנות הרצליה – א.כ נ"צ 13:41: למרות שהמשחק נפתח עם שער של האורחות מנס ציונה הוא המשיך בשליטה מוחלטת של המארחות. דקות טובות של השוערת דניאל בורונובסקי בשער הובילו למתפרצות בצד השני והפער בין הקבוצות הלך וגדל. בהרצליה בלטו השחקניות הצעירות והמוכשרות טל שריר, מאיה רז, הגר טייטל, בנדיקט הייגן ואור לוי. 

כבשו בבנות הרצליה: מאיה רז ובנדיקט הייגן 7 כ"א מור שאול 5, בר אורינגר, יעל שוהם, טל שריר והגר טייטל 4 כ"א, טל ורול 3, דנה אפלבוים 2 ואור לוי 1. 

מאמן בנות הרצליה עודד נאמן: ״גאה בבנות על האגרסיביות מהרגע הראשון של המשחק, פרגנו אחת לשנייה בהתקפה והיו חדות בשני צידי המגרש. כל הכבוד לבנות הצעירות שהשתלבו ולקחו אחריות. אנחנו עם הפנים קדימה לקראת הישורת האחרונה של הליגה הסדירה לקראת הפלייאוף." 

הפועל קריית אונו – הפועל דלתות פנדור ראשל"צ 32:19 (16:11): האורחת הראשונית עלתה ליתרון כבר בפתיחת המחצית הראשונה מהתקפות מתפרצות ובדקה ה-11 למשחק הראה הלוח 10:2 לזכותה. הפועל קריית אונו ניצלה לטובתה ירידת מתח של הראשונית וצמצמה את הפער לקראת סוף המחצית הראשונה. ריצת 0:4 של הפועל דלתות פנדור ראשל"צ עם פתיחת המחצית השנייה הקשתה על קריית אונו לצמק את הפער שנפתח. מאמן הפועל דלתות פנדור ראשל"צ ג'וני אולייניק שיתף את כל סגל שחקניות הקבוצה. 

כבשו בהפועל דלתות פנדור ראשל"צ: אנה סטורז'וק 9, אולחה ניקולינקו 5, אנה לזינסקי 4, דיאנה צרויקובה 3, לנה אומנץ, קורל אראמי, נועה סמנטוב, שני בריינר ואושר כהן 2 כ"א וטל כהן 1. 

הפועל דלתות פנדור ראשל"צ והפועל קריית אונו בתום המשחק (צילום אייל טיחובר)

מכבי ICL ראשל"צ – הפועל פ"ת 21:39 (10:21): מחזיקת גביע המדינה מכבי ICL ראשל"צ עצרה את היריבה על 10 שערים במהלך המחצית הראשונה ומנגד פתחה ביתרון משמעותי אותו התקשתה הפועל פ"ת, עם ספסל קצר יותר, לצמק. 

כבשו במכבי ICL ראשל"צ: ניצן דונאי וקים לוי 8 כ"א, שיר גבזה 5, שירה ג'רבי וקרן טפליצקי 4 כ"א, נלי אמינוב, עמית איזק 3 כ"א, גבריאלה פסואה 2, רותם קלדרון ושביט אטיאס 1 כ"א. 

המחזור ה-16 בליגת הנשים הלאומית יערך בשבוע הבא ויתפרס על פני ימים רביעי וחמישי.

ברביעי תארח הפועל דלתות פנדור ראשל"צ את בנות הרצליה ומ.כ יובלים חולון את הפועל קריית אונו וביום חמישי תארח הפועל פ"ת את מכבי הארזים ר"ג וא.כ נ"צ את מכבי ICL ראשל"צ. 

 

 

 

 

 

 

 

oryznשיבא - מכון רפואי לרפואת ספורטrozenblattמולטןספונסרים4 - גיבובה