
צילום: איתי אניג'ר - בתמונה - פיליפ אירוביץ ששב משדה הקרב בעזה למגרש הכדוריד
ערב המחזור החמישי בליגת ווינר - היו 3 קבוצות שהחזיקו במאזן ניצחונות מושלם - בסיומו, נותרה רק מושלמת אחת - האלופה מכבי G City ראשל"צ, שניצחה את סגניתה ומחזיקת גביע המדינה הפועל SP אשדוד 26:31. הפועל אלטשולר שחם ראשל"צ הייתה קרובה להשיג ניצחון, אבל לאונרדו דה אלמיידה סחט פנדל בשניית הסיום - ובן ליברטי קבע שיוויון דרמטי 37:37 - א.ס SGS רמה"ש אומנם לא מושלמת, אבל לגמרי ניצלת מהפסד ראשון.
ובכלל זה היה מחזור - וואו - הדרבי התל אביבי חזר אחרי כמעט 7 שנים במסגרת הליגה הבכירה, במפגש שנערך באוניברסיטה. מכבי ניצחה 33:31. מכבי קרית מוצקין מנצחת את הפועל ר"ג 25:26, משחק שכבר היה בידיים של רמת גן שעדיין ללא נקודות. א.כ נס ציונה מנצחת בהרצליה 29:28, אחרי שכבר הובילה ביתרון של 7 שערים, והמשחק כמעט והסתיים בשיוויון. והיה גם משחק אחד, לגמרי חד צדדי - מ.כ יובלים חולון ניצחה את הפועל קרית אונו 24:38. אונו, כמו אס"א ת"א והפועל ר"ג, ללא נקודות.
והרגע המרגש ללא ספק במחזור הזה - במשחק בין מכבי ראשל"צ להפועל אשדוד, שאגב היה המפגש הראשון ביניהן מאז סדרת גמר הפליאוף המרתקת בתום העונה שעברה - פיליפ אירוביץ, לוחם גיבור ששב מרצועת עזה - לבש מדי משחק, ואף סיפק משחק מצוין (5 שערים ושתי חטיפות) עבור אשדוד.
המחזור נפתח עם מחוות והעברת מסר להמשך שחרור החטופים והחטופות. משחקי המחזור, ברובם, התקיימו תחת מגבלות קהל.
המחזור השישי ייערך ביום שני: מכבי ראשל"צ - בני הרצליה. הפועל ראשל"צ - מכבי קרית מוצקין. הפועל אשדוד - מכבי ת"א. הפועל ר"ג - אס"א ת"א. הפועל קרית אונו - א.ס רמה"ש. א.כ נס ציונה - מ.כ חולון.
(3).jpg)
הנתונים המצורפים בסיכום באדיבות הקבוצות.
דוחות הסטטיסטיקה המלאים יצורפו בהמשך.
דוחות הסטטיסטיקה המלאים יצורפו בהמשך.
מכבי G City ראשל"צ - הפועל SP אשדוד 26:31 (16:16). סטטיסטיקה ערב המחזור, האלופה וסגניתה היו עם מאזן ניצחונות מושלם. בסיומו, מכבי ראשל"צ עם ניצחון חמישי (שניים מהניצחונות מול קבוצות הצמרת - כולל בדרבי מול הפועל ראשל"צ). אשדוד עם הפסד בכורה, אבל מעבר למשחק מעניין - הרגע המרגש היה כאמור לצפות בפיליפ אירוביץ, הלוחם ששב מהלחימה מעזה, וחזר לשדה המשחק - תוך שהציג יכולת טובה. ירמי סידי הוביל עם צמד שערים בפתיחה ליתרון, ולאחר שיוויון 2:2 - האלופה פתחה בריצת 0:4 - עם שערים של צח מלול, פאבל אטמן, איבן קראצ'יץ' ונדב ניזרי, וברחה ל-2:6 - ולפסק זמן מוקדם של אמיר דן אחרי שבע וחצי דקות מהפתיחה. ניבו לוי כבש, אבל סידי סיפק שני אסיסטים מהירים לניזרי, שהעלה לפלוס 5. גרובור הבקיע וסחט פנדל, ועמית סטלמן הקטין ל-6:9 (14'). אשדוד הקטינה למינוס 2, מה שהוביל לפסק זמן של ג'ו מתתיה.
מלול עצר את הריצה של האורחת וקבע 7:10. אורן מאירוביץ סיפק עצירה שנייה באחד על אחד מול ניזרי. סידי עם חטיפה ושער גדול קבע 11:14. שיתוף פעולה בין התאומים סולומון השאיר את המשחק צמוד. אסיסט של מאירוביץ לאירוביץ (בשערו השלישי) - סגר את הפיגור, ושון סולומון קבע שיוויון 14:14, שתי דקות להפסקת המחצית. שערים של אטמן וגיא גרא, וצמד של לו אקסבורד הורידו את הקבוצות בשיוויון 16:16 להפסקה.
התקציר והמחווה בטקס לשחרור החטופים והחטופות
גרא, סידי וקראצ'יץ' פתחו מצוין את המחצית השנייה, והעלו את האלופה ל-18:20. אירוביץ וניבו לוי הקטינו, אבל ניזרי מנגד קבע 20:22. מאירוביץ ייצר עוד עצירה מול ניזרי, ושוב שיוויון, עם שערים של גרובור ושל אירוביץ (מהלך שהחל בחטיפה שלו). גרדימיר צ'נבסקי בדקות טובות בשער, והאלופה שוב ביתרון שני שערים - כשאטמן כבש. מנגד, לאשדוד היה את מאירוביץ, את ניבו לוי שהבקיע, את אלכסנדר באביץ' שחטף, ועמית סטלמן קבע שיוויון 24:24 (48'). לאלופה יש בד"כ ברגעים האלו, את סידי, שבשערו השביעי החזיר את היתרון - ואחריו גל עזריאל וקראצ'יץ' העלו ל-24:27, עשר דקות לסיום. למרות סדרת טעויות של סגנית האלופה ומחזיקת גביע המדינה, האלופה לא השכילה להכריע. איתי סויסה העניק צ'אנס. אשדוד פספסה הזדמנות להוריד לשער. אביב לייפר, ששיחק באשדוד בעונה שעברה, סחט פנדל - ואטמן קבע 25:28 (54'). גל עזריאל העלה לפלוס 4. אשדוד לקחה פסק זמן אחרון. סויסה הקטין, אבל גרא סגר סיפור עם 26:30 שתיים וחצי דקות לבאזר. שער של סידי, ועצירה של צ'נבסקי - קבעו ניצחון נוסף לצהובים, בפלוס 5 שערים.
כבשו למכבי ראשל"צ: ירמי סידי 8 (9 אסיסטים ו-3 חטיפות), פבל אטמן, נדב ניזרי וגיא גרא 5 כ"א, איבן קראצ'יץ' 3, צח מלול וגל עזריאל 2 כ"א, אביב לייפר 1. עצירות שוער: גרדימיר צ'נבסקי 15 - ב-37%. כבשו לאשדוד: ניבו לוי 7, פיליפ אירוביץ 5, פיליפ גרובור 4, עמית סטלמן 3, איתי סויסה ולו אקסברוד 2 כ"א, אלכסנדר באביץ', רואי סולומון ושון סולומון 1 כ"א. עצירות שוער: אורן מאירוביץ' - 13 ב-30%. שופטים: דור לרון ואמנון יעקובוביץ' (שהחליף את מתן לינדנבאום שגויס לשירות מילואים).

ניבו לוי וגרובור מול קראצ'יץ' ועזריאל. צילום: איתי אניג'ר
א.ס SGS רמת השרון - הפועל אלטשולר שחם ראשל"צ 37:37 (22:18). סטטיסטיקה רמה"ש עמדה בפני מבחן ראשון משמעותי, לאחר 4 ניצחונות קלילים בהפרשים דו-סיפרתיים בפתיחת העונה, כשמנגד הפועל ראשל"צ הגיעה ל'אורנים' אחרי שהשיגה ניצחון שני במחזור האחרון מול חולון במטרה לשפר את פתיחת העונה שלה. בסיום - שיוויון דרמטי - רמה"ש כבר לא מושלמת, והפועל ראשל"צ מאבדת הזדמנות לניצחון חוץ. שתי הקבוצות שיחקו גם היום עם השוערים הישראלים שלהם, שגיא בוניס ברמה"ש וליאור קפלן בהפועל ראשל"צ, מאחר שאלכסנדר מרקלאו סוחב פציעה ונבויישה בואיץ' הבוסני רק שב לישראל אבל שיחק מעט. אחרי דקות פתיחה שקולות, שבהן שי נתן הורחק בכרטיס אדום, איתי סורקיס, עם שער מהפינה, ומהלך שסחט בו פנדל (שניידר כבש) העלו את הפועל ל-10:8 (14'). סורקיס וליאור גורמן העלו בהמשך ל-14:10, מה שאילץ את עידן מימון לקחת פסק זמן, כשקבוצתו סופגת את המנה הזו ב-17 דקות פתיחה. הפועל המשיכה לברוח וסורקיס קבע פלוס 6. דווקא שם, המומנטום האדום נעצר. רמה"ש בריצת 0:3 כשדניאל צרפתי מקטין ל-16:13. אסיסט של רם טורקניץ ללאונרדו דה אלמיידה קבע 18:15. שער של יואב פלח ועצירה של קפלן חתמו את המחצית הראשונה בפלוס 4 לאורחים - במחצית משוגעת שבה נכבשו 40 שערים.
במחצית השנייה, מהלך קבוצתי יפה של האדומים הסתיים בשער של תומר בודנהיימר שקבע ל-27:22 (38'). סורקיס שוב העלה לפלוס 6. רמה"ש הקטינה לשני שערים, אבל שוב בודנהיימר עם שער חשוב קבע 30:27 (46'). לידור פסו ועמית מוטולה קבעו שיוויון 34:34. המשחק הלך צמוד עד לסיום, כאשר דה אלמיידה השווה ל-36:36 דקה ו-16 שניות לבאזר. סורקיס עם שער, 38 שניות לסיום, העלה את הפועל ל-37:36. רמה"ש יצאה להתקפה אחרונה. בודנהיימר ספג הרחקה, ואלמיידה סחט פנדל ממש בשניית הסיום. בן ליברטי כבש.
מבקיעים לרמה"ש: לידור פסו 7, רם טורקניץ ולאונרדו דה אלמיידה 6 כ"א, דניאל צרפתי 5, עמית מוטולה, בן ליברטי וריסטו וייצ'יץ' 4 כ"א, אוראל נחמני 1. שוערים: שגיא בוניס 8 עצירות, נבוישה בואיץ' - 2 עצירות. מבקיעים להפועל ראשל"צ: אמיר שניידר 10, ליאור גורמן ואיתי סורקיס 8 כ"א, תומר בודנהיימר 5, נמניה פריבאק 4, מרקו מאטיץ' ויואב פלח 1 כ"א. שוער: ליאור קפלן עם 12 עצירות. שופטים דודי לוין ואורן איטין.

.jpeg)
המפגש ברמת השרון. גורמן, צרפתי וטורקניץ בתמונה העליונה. פסו בתחתונה. צילום: הדר ואן קולא
אס"א ת"א - מכבי ת"א 33:31 (13:15). סטטיסטיקה הדרבי התל אביבי התקיים באוניברסיטה, ללא קהל, כאשר על הפרקט חבורה ישראלית (הזר היחיד ששיחק הוא השוער לוקה ראדוביץ' במכבי), ועם שני מאמנים זרים על הקווים (סימיץ' וקומנניץ'). אס"א נאלצה להיות חסרה את אייל זייפרט ואורי פלח רושמת הפסד חמישי. מכבי תל אביב עם הנקודה החמישית. כל זה קורה במשחק שהיה לגמרי מותח לכל אורכו, וכלל מהפכים (אס"א כבר הוליכה ביתרון של 4 שערים בתחילת המחצית השנייה) בשורות מכבי, נדב חביב, ששיחק בעונה שעברה באס"א, היה מהבולטים עם 7 שערים. מבקיעים לאסא: יובל ימנר 10, שחר לוסטיגמן 6, עידו בדור 5, ניתאן זהבי ושלו אהרוני 4 כ"א, רן יוניש 2. שוער: קובי כהן עם 10 עצירות. מבקיעים למכבי ת"א: טל הרשקוביץ 9, נדב חביב 7, שניר נציה ודור קלדרון 5 כ"א, טסף סוכוליצקי ואורן רווה 2 כ"א, גל קדם, תומר רש וניתאי היימן 1 כ"א. שוערים: לוקה ראדוביץ' 8 עצירות, אושרי רזניק 2 עצירות. שופטים דודי ינקו וניב שוורץ.

הדרבי התל אביבי היום באוניברסיטת תל אביב. צילום: אלון נגל
בני הרצליה נאפיס - א.כ נס ציונה 29:28 (14:12). סטטיסטיקה דווקא אחרי הניצחון המרשים בשבוע שעבר בקרית אונו - הרצליה - עם סגל מדולל בעקבות עזיבת הזרים, פציעות של שחקנים מרכזיים (שון סלס ועדן ג'ינג'י), רשמה הפסד ביתי, מול נס ציונה, שגם היא נפגעה ממצב הלחימה ונותרה עם זר אחד (מרקו קאמפר). המפגש בניחוח ישראלי נצבע בכתום של הטייגרים, וסיפק דרמה גדולה. נס ציונה פתחה טוב יותר והוליכה 7:9. הרצליה השוותה, אבל אורי גז העלה את הטייגרים ל-13:10. נס ציונה המשיכה במומנטום במחצית השנייה. עצירה של השוער אור כנעני, שהמשיך עם שער שכבש ממגרש שלם העלתה ליתרון שיא - 22:15 (40'). הרצליה לא ויתרה, וכבר הקטינה ל-27:25 חמש דקות לסיום. אורי גז העלה את נס ציונה שוב ליתרון של 4 שערים בדקות האחרונות. גמור? ממש לא. ניב צורף כבש בפנדל והקטין לשני שערים, 50 שניות לסיום. צורף חטף כדור, ורועי אביטבול הוריד לשער - 29:28, שלושים שניות לסיום. הרצליה לחצה על כל המגרש. נס ציונה כמעט איבדה אבל זכתה בפנדל. ליאור שיין עצר אותו, אבל להרצליה לא נותר זמן להשוות. נס ציונה (4 נק') עם ניצחון שני העונה. הרצליה עם נקודה אחת יותר, ועם הפסד שני. מבקיעים להרצליה: ברק כרמון וניב צורף 7 כ"א, אסף אוחיון 4, אראל צייטלר ורועי אביטבול 3 כ"א, תום ליבוב 2, איתי יהודה 1. שוערים: תום שם טוב 5 עצירות, ליאור שיין 5 עצירות. מבקיעים נס ציונה: אורי גז, איתי יונגר, מרקו קאמפר ואור רחימוף 4 כ"א, עומרי נדלר, ניב שמן, נועם ניב ואור כנעני 3 כ"א, ליאור קוזניץ 1. שופטים לידור מועלם וערן סביר.

אסף אוחיון בין אורי גז לבין מרקו קאמפר, במפגש בין הרצליה לנס ציונה. צילום: גיל שמאי, בני הרצליה
מכבי קרית מוצקין - הפועל ר"ג 25:26 (12:13). סטטיסטיקה מוצקין כבר עם 5 נקודות. רמת גן על קו האפס, אחרי הפסד מתסכל מבחינתה. הקבוצה הצפונית שהייתה בין היחידות ששמרה על הסגל המלא שלה טרם המלחמה - בהחלט יכולה לחשב מסלול מחדש - במבט לעבר מאבק על מקום בבית העליון. ר"ג אומנם ללא נקודות, אבל היא לא מתכוונת להרים ידיים. היא צירפה את יובל כץ, שערך בכורה. יותם טל עשוי לשחק במדיה כבר בשבוע הבא, ונעשים מבחינתה מאמצים להחזיר את איציק חליפי מפרישה ולהחתים זר. המשחק היה שקול לכל אורכו, וכלל מספר מהפכים. ר"ג כבר עלתה ליתרון 24:22 בכניסה לעשר הדקות האחרונות. מוצקין השוותה, ודאליבור סוקיץ' הוביל אותה למהפך - 25:26, דקה ועשר שניות לסיום - שהיה גם שער הניצחון של הצפוניים. מבקיעים למוצקין: אלכס בושיץ' 13, דאליבור סוקיץ' 4, פולג אסייג, אורן כהן, נמניה סקארוביץ' ואופק טורג'מן 2 כ"א, שי מסד 1. מבקיעים לר"ג: קסם עמיאל 9, איתי בובליל 6, אופיר סימון 4, יובל כץ (הורחק) וליאם כהן 2 כ"א, יהונתן ציביון ובר שוויפל 1 כ"א. שוער עומר סימון עם 15 עצירות. שופטים מתן פינקר ואלון קפלינסקי.
מ.כ יובלים חולון - הפועל קרית אונו 24:38 (11:23). סטטיסטיקה חולון עושה עוד צעד לעבר התברגות בבית העליון. היא חזרה היום למסלול הניצחונות (הרביעי שלה), אחרי ההפסד במחזור האחרון להפועל ראשל"צ - מול קרית אונו שכבר רושמת הפסד חמישי, ועוד תבוסה, והיא ללא נקודות. המשחק הוכרע כבר במחצית הראשונה - כשחולון פתחה יתרון של 12 שערי הפרש. מבקיעים לחולון: אור לוי 9, אביעד בן זימן 8, עמית ריינסברג 7, אור ממן 5, ולאד ברילאו 4, נאור כהן 2, רני לוי, ריף כהן ופטריק אובינה 1 כ"א. שוערים: מושיקו אלימלך 9 עצירות, זיו קדן 6 עצירות. מבקיעים קרית אונו: פיליפ לאובץ' 5, נועם קצר 4, מילוש סאביץ' וקובי בזק 3 כ"א, אופיר כהן, דוראל בן סעדון, טל אקשטיין ואסף שני 2 כ"א, אופק רוזנבוים 1. שופטים נועם בן ארויה ושי כהן.








