איגוד הכדוריד
רומניה תחילה, ואז נתפנה לחישובים
צילום: באדיבות ההתאחדות הפורטוגלית
 
נבחרת ישראל נחתה בסרביה, שם תקיים ביום חמישי (22:00, שידור ישיר בערוץ הספורט) את המפגש "הביתי" מול נבחרת רומניה, במסגרת המחזור השלישי במוקדמות אליפות אירופה. הראשון מבין שני משחקים, כשהגומלין במחזור הרביעי ייערך ביום ראשון הבא ברומניה (19:00 במיובני), זאת במקביל למפגשים בין שתי מוליכות הבית פורטוגל ופולין.
 
הסגל המקומי של הנבחרת קיים בימים שישי-ראשון אימונים בארץ בהדרכתו של עוזר המאמן חן פומרנץ, ולאחריו - המאמן הספרדי דויד פיסונרו - בישר על 18 השחקנים (כולל הליגיונרים שיגיעו ישירות לסרביה) שזומנו לצמד המשחקים.
 
השוערים הם דן טפר (אא"ק אתונה, יוון), יהב שמיר (הוטנברג, גרמניה) וטל פלד (מאסי, צרפת), כאשר ליאור שיין המוכשר מבני הרצליה שהתאמן - לא נכלל בסגל הסופי. בפינות: שמאל - נדב ניזרי (מכבי ראשל"צ) ודניאל צרפתי (בני הרצליה), ובימין - נדב כהן (לובק, גרמניה) וגיא גרא (מכבי ראשל"צ). נדב כהן, ששב לאחרונה מפציעה, הציג יכולת טובה במשחק האחרון של קבוצתו לובק (3 שערים ואסיסט) בהפסד שלשום להוטנברג של יהב שמיר (5 עצירות, ו...3 שערים שכבש).
 
בעמדת המרכזים - יואב לומברוזו (דינמו בוקרשט, שעימה העפיל לשמינית גמר ליגת האלופות), אור לוי (מ.כ חולון) וניתאי היימן (מכבי ת"א), הכישרון הצעיר שמזומן לראשונה לסגל הסופי. במקשרים - יונתן דיין (האם, גרמניה), ששב לסגל לאחר שהחלים מפציעה ומציג יכולת נהדרת בקבוצתו במשחקים האחרונים (כולל משחק של שבו כבש 9 שערים ב-90 אחוזים, לצד 5 אסיסטים). רם טורקניץ (א.ס רמה"ש), לידור פסו (מ.כ חולון) ודניאל מוסינדי (ססון רן, צרפת). פיבוטים ושחקני ציר בהגנה - תומר בונדהיימר (הפועל ראשל"צ), אור ממן (מ.כ חולון), יוסי אפו (א.ס רמה"ש) ואסף סוכליצקי (מכבי ת"א, שכבר נכלל בסגל למשחק האחרון בפורטוגל).
 
שניר נציה ונבו מדינה שסובלים מפציעות, ושחקנים נוספים שזומנו לפתיחת האימונים בהם שחקני הפינות בן גונן ועמית מוטולה, ושחקני הקו האחורי - איתי סויסה, אמיר שניידר ונועם סוסנה - לא נכללו בסגל הסופי.
 
הסגל המלא יתאחד ויקיים הערב את האימון הראשון בסרביה, ויעשה את ההכנות לקראת יום חמישי - כאשר הנבחרת תפגוש את רומניה במסגרת הצגה כפולה ולאחר המפגש בין סרביה לספרד בבית 4.


דניאל מוסינדי ויונתן דיין במפגש האחרון מול רומניה, בינואר 2022. צילום - ההתאחדות הרומנית
 
 
 
 
כדי לפנטז על ההעפלה
 
במבט הלאה, כשמשחקים הביתיים מול פולין ופורטוגל לא ייערכו בישראל (האיגוד האירופי דחה שוב את הבקשה להחזיר את האירוח), ושהן גם הפייבוריטיות להעפלה (לשתיים 4 ו-3 נק', בהתאמה) - המשימה הקרובה היא לנצח בסך צמד המשחקים מול רומניה, כדי להתבסס לאחריהם לפחות במקום השלישי (בסיום המשחקים, בכל בית, הנקודות שהושגו מול זו שתסיים רביעית, מתקזזות - ו-4 נבחרות בעלות הניקוד הטוב ביותר מבין אלו שיסיימו במקום השלישי - יעפילו לאליפות). כרגע, נבחרת ישראל לא בתוך אותה רביעייה - כאשר ב-4 בתים יש שתי נבחרות שאחרי שני משחקים כבר עם 2 נק'. המשמעות, שאם נעבור את שני המשחקים הקרובים בהתאם לתקוות (פורטוגל ופולין יתמודדו אחת מול השנייה בשני המשחקים הקרובים) - המשימה הבאה תהיה 'מאסט' - להפתיע את אחת מהשתיים. פולין ו/או פורטוגל. ניצחון על פולין למשל, בסיטואציה שהיא תפסיד בשני המשחקים הקרובים לפורטוגל, יכול גם להוביל אותנו אל המקום השני - שמוביל בוודאות לאליפות, זאת בעקבות הנקודה שהושגה במפגש הראשון בפולין. בכל סיטואציה אחרת, גם אם נעבור את רומניה, ולא נפתיע אחת מהשתיים, הסיכוי להעפיל מהמקום השלישי כרגע אינו קיים - אבל שוב, קודם כל - צריך לגבור על רומניה. וזה לא יהיה פשוט. 
 
התמונה בבתי המוקדמות:
בית 8 הישראלי - פורטוגל ראשונה עם מלוא 4 הנקודות. פולין שנייה עם 3 נק', ישראל שלישית עם נקודה (מתיקו במשחק בפולין, וביחס שערים -13), ורומניה אחרונה ללא נקודות. 
בבית 1 - סלובניה ראשונה עם 4 נק'. המאבק המתהווה במקומות 3-2 הוא בין צפון מקדוניה לליטא - לשתיים 2 נק' (אחרי שליטא ניצחה את צפון מקדוניה 27:29 במחזור האחרון). אסטוניה ללא נקודות. בשני המחזורים הקרובים - מפגשים כפולים בין צפון מקדוניה לסלובניה, ובין ליטא לאסטוניה.
בבית 2 - הונגריה ומונטנגרו עם 4 נק' כל אחת, סלובקיה ופינלנד במקומות 4-3 ללא נקודות (בשני המשחקים הקרובים, מפגשים כפולים בין הונגריה למונטנגרו, ובין סלובקיה לפינלנד).
בבית 3 - איסלנד ראשונה עם 4 נק', ליוון ולבוסניה 2 נק' כ"א וגאורגיה אחרונה ללא נקודות (בשני המחזורים הקרובים - מפגשים כפולים בין יוון לאיסלנד, ובין גיאורגיה לבוסניה).
בבית 4 - ספרד מוליכה עם 4 נק', ולסרביה שתארח אותה לפני המשחק שלנו - 2 נק', כמו גם לאיטליה. לטביה אחרונה ללא נקודות (בשני המחזורים הקרובים - מפגשים כפולים בין סרביה לספרד, ובין איטליה ללטביה).
בבית 5 - צ'כיה וקרואטיה עם 4 נק' כ"א, לוקסמבורג ובלגיה במקומות 4-3 - ללא נקודות (בשני המחזורים הקרובים - מפגשים כפולים בין צ'כיה לקרואטיה, ובין לוקסמבורג לבלגיה).
בבית 6 - הולנד ראשונה עם 3 נק', איי פארו ואוקראינה עם 2 נק' כ"א, וקוסבו עם נקודה (בשני המחזורים הקרובים - מפגשים כפולים (בין הולנד לאיי פארו, ובין אוקראינה לקוסובו).
בבית 7 - גרמניה מוליכה עם 4 נק'. אוסטריה שנייה עם 3 נק' ושוויץ שלישית עם נקודה. טורקיה אחרונה ללא נקודות (בשני המחזורים הקרובים - מפגשים כפולים בין טורקיה לשוויץ, ובין גרמניה לאוסטריה). 

בהמשך היכרות עם הסגל הרומני, גם דרך העיניים של יואב לומברוזו, מרכזה של דינמו בוקרשט - עימה העפיל בסוף השבוע לשמינית גמר ליגת האלופות.


המאמנים הלאומיים פיסונרו ועוזרו פומרנץ. צילום: אלון סגל

ניתאי היימן, מרכזה הצעיר של מכבי ת"א. נכלל לראשונה בסגל סופי ורשמי במקפיין. צילום: אגם לוי
ספונסרים4 - גיבובהמולטןoryznסמלשיבא - מכון רפואי לרפואת ספורט