איגוד הכדוריד
לאומית: מכבי ת"א אלופה, ומי תצטרף אליה לליגת העל?
החגיגות רק החלו עבור הצהובים. צילום: מכבי ת"א 

לאחר המחזור שעבר, בו הופתעה בשנייה האחרונה, אפשר להגיד באופן רשמי: מכבי ת"א היא אלופת הליגה הלאומית לעונת 2022/23. הצהובים עשו זאת בסטייל לאחר ניצחון (24:31) משכנע על מכבי "ירוק אדום" פ"ת וחותמים עונה מופלאה שעוד יכולה להסתיים גם בדאבל. עירוני רחובות, שיכלה לפתוח פער של 3 נק' על פני מכבי "ירוק אדום" פ"ת במקום השני, לא הצליחה במשימה והוציאה תיקו (21:21) במשחק עצבני מול הפועל אשדוד 2 המקומית. הפועל "קולסקי" פ"ת ומ.כ. ב"ש נפרדו גם הן בשוויון (28:28).
 
 

במחזור הבא, ולפני האחרון, הצגה כפולה פעם נוספת ב'אמסטרדם' כאשר, הפועל "קולסקי" פ"ת תארח את הפועל אשדוד 2 (19:15) ויהוו הכנה למשחק המרכזי של המחזור בין מכבי "ירוק אדום" פ"ת לעירוני רחובות (21:00), זהו המשחק האחרון ביניהן, שם תוכל להבטיח רחובות את העפלתה לליגה הראשונה, אם מכבי "ירוק אדום" פ"ת תנצח אז היא תעקוף את רחובות בטבלה בזכות יתרון בשובר השיוויון (בעקבות הניצחון במשחק הראשון ביניהן העונה) מה שמבטיח לנו משחק נהדר. במשחק הנוסף, מ.כ. ב"ש תפגוש בביתה את מכבי ת"א, 20:00, אולם רמות.

 
 

 

 
 
 
בבית התחתון, הפועל קריית אונו/סביון ניצחה את עירוני המייסדים רחובות בביתה (21:33) ועקפה אותה בטבלה. ובמצב שנוצר, לקריית אונו/סביון יש יתרון בשובר השיוויון מולה (לאחר תיקו במשחק הקודם ביניהן העונה), מה שאומר שניצחון של אונו/סביון במחזור הבא מול מכבי הקרייתים ובתוספת הפסד של המייסדים מול דימונה, יקבע כי המייסדים ירדו ליגה באופן רשמי. מכבי דימונה גברה על מ.כ. צעירים חולון (38:39) במשחק צמוד ורב שערים. המשחק בין מכבי הקרייתים למכבי רעננה נדחה בשל דליפת גשם בגג האולם, תאריך חדש יפורסם בהמשך השבוע.
 
 

בשבוע הבא, עירוני "מייסדים" רחובות תפגוש את מכבי דימונה (21:00, אולם ברזילי), באותה השעה הפועל קריית אונו/סביון תארח את מכבי הקרייתים (אולם הפסגה בקריית אונו). מ.כ. צעירים חולון ומכבי רעננה יפגשו באולם קציר (21:15) במשחק הנוסף.

 

 

 
 
מכבי ת"א – מכבי "ירוק אדום" פ"ת – 24:31 (12:13).
המקומיים יסיימו את העונה כאלופי הליגה הלאומית, לאחר ניצחון משכנע על מכבי "ירוק אדום" פ"ת יריבתה לצמרת. המחצית הראשונה נפתחה בבליץ' צהוב, דור קלדרון ולוקה דרגוביץ' העלו את מכבי ת"א ליתרון 4:8. מהצד השני היה זה יובל שגב (5 שערים), שתרם לכך שהאורחים חזרו למשחק ועד למחצית הפער של התל אביבים נמחק כלא היה. המחצית השנייה, נצבעה כולה בצהוב וכחול. חניכיו של אקים קומנניץ' הצליחו לעצור את המלאבסים על 12 שערים הרבה בזכות יכולת שיא של לוקה רדוביץ', השוער הסרבי שעצר 20 פעמים ב-45% עצירה. ומהגנה טובה, הצהובים יצאו להרבה מתפרצות והשיגו גולים בקלילות, הפער נפתח והאות לחגיגות החל. הרבו להבקיע לצהובים: רן יוניש ולוקה דראגוביץ' (6 שערים כ"א), שחקן נבחרת העתודה והבן של המאמן אבי רש, תומר רש ארמן והדר מצליח (5 שערים כ"א), פטר קומנניץ' (3 שערים) ואורן רווה הצעיר הוסיף שער בודד. הוסיפו לכבוש אצל מכבי "ירוק אדום" פ"ת: מישה זלצנוב (4 שערים), דוד פנחסי ואייל אשואל (3 שערים כ"א).  

 


 
 
אורי לוסטרינק מול הגנת פ"ת. צילום: מכבי ת"א
 
הפועל אשדוד 2 – עירוני רחובות – 21:21 (12:11)
משחק חם וצמוד היה באשדוד. אף קבוצה לא הצליחה לייצר ייתרון ממשי והמקומיים הראו הגנה חזקה ואגרסיבית. בכל פעם שחניכיו של אולג בוטנקו לקחו את ההובלה, דאגו האשדודים להשוות. כך היה גם כחצי דקה לסיום כשהאורחים הובילו 20:21, האדומים יצאו להתקפה כשבסופה, אלעד טלקר כבש את שער השוויון. לרחובות הייתה הזדמנות לנצח אך ללא הצלחה, והפער ממכבי "ירוק אדום" פ"ת עלה רק ל-2 נק'. הבקיעו לאשדוד: שלו אלימלך (8 שערים), עומר עוזיאל (5 שערים), אופק חיון ואלעד טלקר (3 שערים כ"א). אצל רחובות בלטו: מילאן בונג'נוביץ' (5 שערים), טל פאר (4 שערים), יותם טל ודין פרלוב (3 שערים כ"א).


 

אופק חיון, אשדוד 2 עשתה לא מעט צרות לרחובות. צילום: הפועל אשדוד 2

 

הפועל "קולסקי" פ"ת – מ.כ. ב"ש – 28:28 (14:13).
עבור האורחת, זה היה משחק חסר חשיבות, היא קיבעה את מעמדה במקום ה-4 בטבלה ואין לה סיכוי להדביק את שלושת המובילות. עבור המארחת, המשחק היווה הכנה נוספת לקראת גמר גביע ע"ש ברנר לקבוצות מליגות המשנה. הדרומיים פתחו טוב יותר. חניכיו של אבנר דרורי לקחו את הייתרון מוקדם. המאחרים, לא אמרו נואש ושמרו את עצמן צמודים. המחצית השנייה הייתה שקולה למדי, כאשר אף אחת מהקבוצות לא מצליחה לפתוח פער, ובסיום, חלוקת נקודות. הבקיעו להפועל קולסקי" פ"ת. אסף אוחיון (8 שערים), ורנר סטרידום ואורן מוטולה (5 שערים כ"א), אסיף איבגי וברק רוזלס (3 שערים כ"א).



 
 
הפועל קריית אונו/סביון – עירוני "מייסדים" רחובות 21:33 (13:18).
ניצחון ענק לסביונים. מתחילת המשחק המקומיים שלטו ביד רמה בזכות יכולת טובה של שחקן נבחרת הנוער, עידו צ'רנו (8 שערים) ובר גצל (6 שערים). המייסדים, שהגיעו עם סגל חסר למשחק עוד החזיקו מעמד במחצית הראשונה אך בתחילת המחצית השנייה, יצאה להם הרוח מהמפרשים. האחראי לכך הוא ליאור שהרבני, השוער של אונו/סביון, שסיפק לא פחות מ-18 עצירות במשחק ושמר את האורחים על 8 שערים בלבד עד לסיום המשחק. קריית אונו/סביון עוקפת את המייסדים בטבלה כאמור, אך עדיין הכל עוד פתוח לקראת שני מחזורי הליגה האחרונים. עוד הבקיעו לאונו/סביון: פאול רוזנבאום ודוד הררי (5 שערים).



 


מכבי דימונה – מ.כ. צעירים חולון 38:39 (15:21).

משחק נהדר היה ע"ש נועם חיים בדימונה. המקומיים פתחו טוב יותר, צמד הזרים, ארטיום סקרויבה וולדימיר דיוקיץ' (7 שערים כ"א) הובילו את הבריחה ולמחצית הדימונאים ירדו ביתרון מבטיח. למרות הפיגור הגדול בהפסקה, יצאו שחקני חולון למחצית השנייה בצורה נפלאה, והחלו לקזז את הפער. דור משה, וליאור גורנסקי (8 שערים) היו נהדרים בדקות הללו. אך הקמאבק החולוני לא נשא פרי, וחניכיו של שלומי טובול יוצאים פעם נוספת עם ידם על העליונה. הוסיפו לכבוש למכבי דימונה: דניאל אוחיון (6 שערים), אבי אלבז ודאבור טסקוביץ' (5 שערים כ"א), רועי שוקרון (3 שערים). בצד המפסיד הרבו להבקיע: רועי כלף (7 שערים), גיל שמאי (6 שערים), ובנו, ניצן שמאי (5 שערים).


 
סהר חלפון, הפועל "קולסקי" פ"ת מחממת מנועים לקראת גמר גביע ברנר. צילום: הפועל פ"ת



ניצחון גדול של הפועל קריית אונו/סביון על המייסדים. צילום: הפועל קריית אונו/סביון
 
oryznשיבא - מכון רפואי לרפואת ספורטrozenblattמולטןספונסרים4 - גיבובה