איגוד הכדוריד
הפועל ראשל"צ, אשדוד והרצליה מוליכות את ליגת ווינר
צילום: דיגי שארק, הדר ואן קולא
 
שבת מסקרנת לפנינו: א.ס SGS רמה"ש תארח מחר ב"אורנים" (שבת, 17:00, כניסה חופשית) את פאדי וינטרתור, אלופת שווייץ לשעבר (עימה אדיר כהן ויהב שמיר היו שותפים להישג) במשחק הגומלין בסיבוב השני בגביע אירופה (30:34 לשוויצרים במשחק הראשון). לעומתה, האלופה הפועל SP אשדוד המריאה אמש לאיטליה, והיא תפגוש בשבת ובראשון (20:00 שעה ראשית) את קבוצת ג'וניור פאזאנו באותו השלב בגביע אירופה (לפי הודעת האיטלקים, המשחקים צפויים להיות משודרים באמצעות האתר הבא - לחצו).
 
ואל המחזור השישי בליגת ווינר - בו הושלמו היום חמישה משחקים: אשדוד פתחה אותו כאמור במשחק מוקדם שנערך ביום שני עם ניצחון באוניברסיטה בת"א על אס"א 28:29. אמש (חמישי), הפועל אלטשולר שחם ראשל"צ גברה על הפועל קרית אונו 31:35 (12:18) - והשתיים להן מאזן של 1:5 ניצחונות-הפסד ייפגשו במחזור הבא במשחק המרכזי במקיף ט'. מי שמעלה את מאזנה היום גם כן ל-10 נקודות היא בני הרצליה נאפיס, שגברה 30:39 על הפועל ר"ג, שעדיין ללא נקודות.

מכבי ראשל"צ משיגה ניצחון משכנע בנס ציונה 27:40 - והצהובים-כחולים מעלים את מאזנם ל-2:4 ניצחונות-הפסדים, ומנגד זה גם המאזן ההפוך של נס ציונה שסופגת הפסד שלישי ברציפות. מכבי קרית מוצקין כבר הייתה ביתרון של 5 שערים בהפסקת המחצית על מ.כ יובלים חולון, שהתעשתה במחצית השנייה וניצחה 36:33 (גם חולון במאזן של 2:4 ניצחונות-הפסדים, מוצקין ב-3:3). הפועל דוראל חבל אילות וא.ס רמת השרון ישלימו את המשחק הדחוי ביניהן ב-28 בחודש.


טבלת ליגת ווינר ולוח המשחקים באתר.
 
לצפייה במשחקים באמצעות הפיקסלוט בערוץ הכדוריד.
 
 
 

ליאור גורמן מול האריס פלך מקרית אונו. צילום: הדר ואן קולא
 


בני נאפיס הרצליה - הפועל ר"ג 30:39 (12:19). סטטיסטיקה החניכים של דניאל לינדגרן משלימים פתיחת עונה נהדרת, ולמעשה גם ההפסד היחיד שלהם לאדומים מראשל"צ היה על חודו של שער. בנוסף לנתון הנהדר של 10 נק', הרצליה גם הקבוצה הראשונה שעולה מעל רף מאתיים השערים העונה (עם 206 ב-6 המחזורים הראשונים - ממוצע של 34.3 שערים שהיא מבקיעה במשחק). מנגד, העולה החדשה עם פתיחת עונה רעה מאוד מבחינתה, וסופגת הפסד שישי. כבשו להרצליה: ניב צורף 8 (משלים 20 שערים בשני המשחקים האחרונים), עדן ג'ינג'י 5, נמניה גויקוביץ', גל שניידר, עומר אליאס 4 כ"א, אלכס סטויאנוביץ' ואסף אוחיון 3 כ"א, ירדן לחמן ותומר טואג 2 כ"א, איבן מורוז, דניאל פרבושין, שון סלס ובר סיפדו 1 כ"א. מורוז הצטיין בשער ועמד על 43 אחוזי עצירות. כבשו לר"ג: עילי בן יעקב ו-ווק מלינקוביץ' 7 כ"א, אופיר סימון 4, ניקולה לאזיץ' ואלון כשרי 3 כ"א, ניצן סגל 2, עומר עוזיאל, עומר סימון, יהונתן ציביון ושי שחר 1 כ"א. שופטים אמנון יעקובוביץ' ומורן כלוו כחלון.

א.כ נס ציונה - מכבי ראשל"צ 40:27 (18:15). סטטיסטיקה מכבי ראשל"צ משיגה ניצחון נוסף לאחר הדרבי ועולה למאזן של 2:4 ניצחונות-הפסדים, שהוא גם המאזן ההפוך בצד השלילי של נס ציונה שסופגת הפסד שלישי ברציפות. כבשו לנס ציונה: ניקולה סקורוביץ' 7, ניב שמן 6, מרקו קאמפר 5,עמרי נדלר ונעם ניב 3 כ"א, ליאור קוזניץ ואבירם אמסלם 2 כ"א. כבשו למכבי ראשל"צ: ירמי סידי 8 שערים, איבן קראצי'ץ' 6, עמית מוטולה 5, נדב נזרי וקסם עמיאל 4 כ"א, צח מלול, גיא גרא וגל עזריאל 3 כ"א, שרון שלם 2, פאבל אטמן ועידן מנע 1 כ"א. עצירות שוערים - טל אליוכין סיים עם 11 עצירות מתוך 22 (50 אחוזים!), גרדימיר צ'נבסקי עם 6 מ-22. ש
ופטים רון פרץ וניב שוורץ.

מכבי קרית מוצקין - מ.כ יובלים חולון 36:33 (14:19). סטטיסטיקה מחצית ראשונה מרשימה מאוד של קרית מוצקין, שבשערה עמד יאיר ניקולייב הצעיר והמוכשר (אלכסנדר מילנקוביץ' השוער הסרבי נפרד מהקבוצה ועזב את הארץ). חולון חזרה במחצית השנייה וביצעה מהפך אחרי ריצת 5:12 ברבע השעה הראשונה - ועלתה ליתרון 24:26. חולון נכנסה לחמש הדקות האחרונות בחיסרון מספרי של שחקן, אבל עלתה ליתרון 29:32 ושמרה על היתרון עד לסיום. כבשו למוצקין: נמניה סוקורוביץ' 11 שערים, פיליפ לאובץ 6, ברק עמר 4, אסף סבג ואופק תורג'מן 3 כ"א, אורן כהן ויאן נובודבורסקי 1. יאיר ניקולייב סיים עם 12 עצירות. כבשו לחולון: אור לוי 10, לידור פסו 5, אור ממן ותום ליבוב 4 כ"א, פטריק אובינה ורואי סולומון 3 כ"א, אמיר שניידר, ריף כהן ואבירן יוסף 2 כ"א, שון סולומון 1. זיו קדן סיפק 7 עצירות, ולצידו עמדו גם מילוש ראיצ'יץ' (2 עצירות) ואור כנעני 1. שופטים אלדד פלד ויוסי ימיני.

 

ניב שמן וגל עזיראל במפגש בין נ"צ למכבי ראשל"צ. צילום: דיגישארק

 

המפגש בין הרצליה להפועל ר"ג. צילום: גיל שמאי
 
הפועל אלטשולר שחם ראשל"צ - הפועל קרית אונו 31:35 (12:18) סטטיסטיקה הפועל ראשל"צ העלתה כאמור אמש את מאזנה ל-1:5 ניצחונות (כמו אשדוד - והשתיים ייפגשו במחזור הבא). אונו במאזן הפוך של 5:1. אונו נאלצה להתמודד עם הרחקה של מילוש סאביץ' הסרבי בדקה ה-20, אבל יכולת נהדרת של אולג אסטראשפקין עם 12 שערים, רועי ליבגוט 8, ליאור גורמן ונמניה פריבאק 4 כ״א, אנטוניו פריבאניץ (הורחק במהלך המחצית השנייה באדום), חן ליבגוט ותומר בודנהיימר 2 כ״א ושי נתן 1 - העניקה את הניצחון למארחת. כבשו לאונו - מבקיעים לקרית אונו: טאריק קאסומוביץ' 12 שערים, מילויה דוליץ' 7, עמית גל 4, איליה מוסיינקו, אוראל מחלוף וטום ויינינגר 2 כ"א, אלון שולמן ולידור פינטו 1 כ"א. שפטו מתן פינקר ואלון קפלינסקי.

 
כאמור, המחזור נפתח ביום שני, וכמעט נרשמה בו הפתעת העונה. אס"א ת"א, העולה החדשה, הקבוצה היחידה שמשחקת על טהרת שחקנים ישראלים, כבר הוליכה ביתרון של 6 שערים. האלופה הפועל SP אשדוד חזרה, השוותה, ואף הוליכה. אס"א לא הרימה ידיים וכפתה שיוויון בדקת הסיום. עמית סטלמן העלה את אשדוד ל-28:29 סטטיסטיקה, ו-3 שניות לסיום - לאס"א ניתנה הזדמנות להשוות, אבל יובל כץ החטיא פנדל. באס"א הורחקו במהלך המשחק ניתן זהבי ואמיר זייפרט (שכבש 10 שערים) בכרטיסים אדומים. אשדוד משיגה את ניצחונה החמישי העונה, לפני יציאתה לאיטליה למשחקי גביע אירופה מול ג'וניור פאזאנו בסוף השבוע. אס"א ת"א נותרת שוב עם המחמאות, ורושמת הפסד חמישי ברציפות, ואחד נוסף ברציפות באולם האוניברסיטה על חודו של שער (הקודם מול קרית אונו). כבשו לאס"א: אמיר זייפרט 10, יובל כץ 8, יובל ימנר 5, אייל זייפרט 3, דביר בן שמאי ושלו אהרוני 1 כ"א. קובי כהן סיפק 9 עצירות מ-38 - 25 אחוזים. כבשו לאשדוד: ריסטו וויאצ'יץ' 10, אלכסנדר באביץ', איתי סויסה ודליבור סוקיץ' 4 כ"א, עומר גרא ועמית סטלמן 2 כ"א, עמרי קושמרו, ניבו לוי ואופיר כהן 1 כ"א. אורן מאירוביץ' סיים עם 27 אחוזי עצירות. שפטו מתן פינקר ואלון קפלינסקי.
 
 

המפגש בין אס"א ת"א להפועל אשדוד. צילום: אלון נגל



 
 
oryznשיבא - מכון רפואי לרפואת ספורטrozenblattמולטןספונסרים4 - גיבובה